Şahiştii arădeni în turnee

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 04, 2014 with No Comments

 

In weekendul trecut s-au desfasurat în partea de vest a țării mai multe competitii importante de șah care au avut printre protagonisti și șahiști arădeni.

La Sighetul Marmației a avut loc un festival de șah devenit deja tradițional, dedicat exclusiv copiilor cu vârsta până în 8 ani și care a cuprins două secțiuni: Cupa Florilor pentru copiii de 8 ani si Cupa Preșcolarului pentru cei mai mici dintre participanți. A devenit o obișnuință ca acest turneu să lanseze pe orbită tinere speranțe, jucătorii care s-au impus aici confirmând ulterior mai tot timpul și în întrecerile naționale. În aceste condiții, Cupa Florilor a fost dominată de reprezentanții clubului de șah Vados care, sub conducerea prof. Mitică Cosma, au ocupat primele locuri în clasamentul general. Astfel, campionul a fost David Nicodin cu 7 puncte din 7 partide, locul doi a fost ocupat de Rareș Pragai cu 6 puncte iar pe locul trei, la egalitate, s-a situat Razvan Unguroiu cu 5 puncte. În clasamentul fetelor, Sonia Varga a ocupat locul III. La Cupa Preșcolarului, competitia feminina a fost câștigată tot de reprezentanta noastra, Oana Babău.

La Timisoara, a avut loc a XV-a ediție a Trofeului Mediator. La grupa de 8 ani, Flavius Sida (Sah Club Vados) a obținut un meritoriu loc III.

În același timp, la Salonta a avut loc a IX-a editie a openului de sah rapid, competiție desfășurată cu prilejul zilelor orașului. A fost o competiție cu multi jucători valoroși, Aradul fiind reprezentat din nou de un grup important de jucători. O clasare pe podium (locul III) a reusit Geo Măndiță (Vados), care a fost urmat de un grup arădean situat pe locurile 4-6 format din Ervin Mozes (UAV), Vlad Ghiță (Vados) și Marius Lucan (Vados). Deși a fost o competiție destinată în principal seniorilor, am avut participare importantă la nivelul juniorilor. S-au remarcat, acumulând 4 puncte în clasamentul general, Sergiu Patrut, Camelia Tuduran, Samuel Butusina și Iulia Șodincă.

Pentru cei mai mici dintre șahiști (copii de grădiniță și clasă pregătitoare) sâmbătă și duminică îi așteaptă un nou concurs, Cupa Galleria. Informatii pe site-ul clubului Vados (www.vados.ro)

No Comments

Comments for Şahiştii arădeni în turnee are now closed.