Municipiul Arad va avea piste pentru biciclete realizate cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional

Written by admin. Posted in Top News, Utile

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 18, 2013 with No Comments

Astăzi, 18 decembrie 2013, a avut loc în Sala de Ședințe a Primăriei Municipiului Arad semnarea contractului de finanţare pentru proiectul Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad. Proiectul, al cărui beneficiar este Municipiul Arad, va primi finanţare prin Regio – Programul Operaţional Regional în cadrul axei prioritare 1 Sprijinirea dezvoltării durabile a orașelor – poli urbani de creștere, domeniul major de intervenţie 1.1 Planuri integrate de dezvoltare urbană.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Municipiului Arad – plan ce însumează un total de 8 proiecte individuale cu o valoare a finanțării nerambursabile de aproximativ 18,69 milioane euro. Proiectul Amenajare piste de biciclete în Municipiul Arad este ultimul contractat dintre cele 8 proiecte individuale depuse spre finanațare de Municipiul Arad în cadrul domeniului major de intervenție 1.1.

Semnarea contractului de finanţare a avut loc în prezenţa domnului Gheorghe FALCĂ – Primarul Municipiului Arad şi a domnului Sorin MAXIM – Directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional.

Proiectul Amenajare piste de biciclete în Municipiul Aradvizează îmbunătățirea accesului cu bicicleta în Municipiul Arad, a condițiilor de trafic din municipiu, decongestionarea traficului, precum și asigurarea siguranței cetățenilor, a pietonilor și bicicliștilor pe drumurile publice.

În cadrul proiectului se vor amenaja piste pentru biciclete cu o lungime totală de 122,5 km și o suprafață totală de 173.132,63 mp, se va reduce timpul de călătorie în oraș și între localitățile învecinate cu 10% – 15% față de situația actuală.

În acest context, implementarea proiectui va contribui la diminuarea poluării aerului, precum și la creșterea numărului de persoane care vor utiliza bicicleta ca mijloc de transport cu 10%.

 

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 27,88 milioane lei (6,28 milioane euro), dintre care aproximativ 27,32 milioane lei (6,15 milioane euro) (la cursul inforeuro 4,4405 RON/Euro) reprezintă finanţarea nerambursabilă. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 20 de luni.

 

No Comments

Comments for Municipiul Arad va avea piste pentru biciclete realizate cu fonduri nerambursabile prin Regio – Programul Operaţional Regional are now closed.