România U20 – Germania U20, pe arena „Francisc Neuman”!

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , ,

Published on septembrie 26, 2022 with No Comments

România U20 va evolua în această seară, de la ora 18.00, pe arena „Francisc Neuman”, în compania unui adversar redutabil, Germania, într-o partidă de pregătire.

Noul antrenor al tricolorilor născuți în anul 2002 sau mai mici, Daniel Pancu, a debutat cu un insucces, 1-2, în compania selecționatei similare a Cehiei, și a mărturisit că își dorește o prestație cât mai consistentă a elevilor săi în această seară.

În conferința de presă ce a prefațat partidă cu Germania, fostul atacant a subliniat câteva dintre problemele cu care se confruntă ca proaspăt selecționer: „Acesta e un lot intermediar, iar principalul nostru obiectiv este să dăm posibilitatea unor jucători să urce la următoarea generație,  la U 21. Scopul este să aibă niște jocuri foarte tari, și chiar au, pentru că în grupă noastră toți adversarii provin dintr-un fotbal mai evoluat decât cel românesc. Așadar, selecția este făcută în primul rând de cei de la U 21, iar al doilea ca prioritate e lotul U 19, care are jocuri oficiale în acest moment. În fine, la noi e o situație ciudată, pentru că niciodată nu te poți baza pe un nucleu de jucători, oricând pot fi selecționați la alte loturi, așa că lotul e fluctuant.

Am jucători, gen Pantea sau Ianis Stoica, care acum zece zile jucau într-un joc de competiție europeană, dar am și jucători de la Unirea Constanța, Concordia Chiajna sau Csikszereda, din Liga a 2-a. Am jucători puțini care evoluează etapă de etapă la un nivel înalt, am șase-șapte jucători care în mod normal nu ar fi trebuit convocați pentru că nu au jocuri în picioare, iar aici se vede diferența între noi și adversari. Dacă ar fi o selecție corectă, cum ar trebui să fie la echipa națională tot timpul, adică să fie chemați jucătorii care joacă etapă de etapă, 80 % dintre ei ar fi din Liga a 2-a din România sau din diaspora, de la echipele primavera.

Gergely e la Liga a III-a din Ungaria, chiar dacă fac parte dintr-un club de primă ligă, Pantea joacă la FCSB din când în când, Nicolas Popescu și Doru Andrei sunt rezerve eterne la Voluntari, Andronache mai joacă uneori la Farul. Așadar, sunt jucători care în mod normal nu trebuiau să fie selecționați pentru că nu au ritm și jocuri în picioare, dar sunt jucători care cred eu reprezintă viitorul acestei echipe naționale la U 21. Asta e realitatea în acest moment, eu am avut o discuție corectă și sinceră cu ei, le-am spus că trebuie să facă cumva să-și convingă antrenorii să joace mai mult la echipele de club, cu toate că și noi avem talentul ăsta de a ne abandona tinerii jucători. E foarte clar că suntem la mâna cluburilor, pentru că noi nu putem face nimic.

Cluburile ar trebui să fie mai îndrăznețe, dar în același timp, știți foarte bine, trăim într-o țară în care toată lumea vorbește despre rezultate, rezultate pe termen scurt, iar presiunea este pe antrenori,  care nu au încredere, nu dau șanse tinerilor să se dezvolte. De exemplu, rar găsești un fundaș central printre titulari în primele două ligi, toată lumea folosește juniorii în benzi și mai puțin pe axul central. În același timp, se știe că aria noastră de selecție în România este una redusă din păcate. Nu e posibil ca la un lot național să nu ai măcar 40 de jucători dintre care să alegi. Probabil că în următoarele săptămâni, luni, până la următoarea convocare, și în virtutea discuției cu avută la Federație cu domnul Mihai Stoichiță, antrenorii de la loturile naționale vor merge mult în diaspora, în Spania, Italia, Anglia, Germania, în special, pentru a ne mări acest bazin de selecție” a declarat Daniel Pancu, cel care l-a schimbat la cârma naționalei U20 pe Bogdan Lobonț.

„Dacă vă uitați doar la rezultate, la jocurile din deplasare, acele înfrângeri categorice, am plecat de la ideea defensivă, pe care eu unul nu că nu o iubesc, pentru că fotbalul are întotdeauna ai nevoie de echilibru și de două faze, dar a trebuit să pregătesc jocul mai mult defensiv. Apoi, sunt jucători pe care nu-i cunosc, acum îi învăț ușor, ușor. Cu excepția lui Ignat și Pănoiu, pe care i-am antrenat la Rapid, restul sunt noutăți pentru mine. În același timp, am încercat și încerc în continuare să dau continuitate unui lot care a fost prezent la un turneu final de campionat european. Ne vom afla în fața unui adversar cu un bazin de selecție foarte mare, e foarte ciudat pentru că ei nu au fost la Euro U 19. Cu Polonia, în primul unsprezece au avut mulți jucători de 2002, dar cei care au intrat în minutul 73 și care au și decis partida, până la urmă, sunt din generația 2003, adică generația alor noștri, care au participat la un turneu final. Dar noi cam abandonăm acești jucători, nu au continuitate, nu au parte de încredere la cluburi la ei. În această națională, ar mai fi putut să apară Louis Munteanu, Grameni, Pitu, Coubis și Drăgușin de la U 21, cinci jucători mari și lați, în schimb ei au întotdeauna variante. Tot ce sper e să se vadă un progres în jocul nostru, pentru că am fost nemulțumit de multe aspecte în Cehia. Chiar astăzi am avut o discuție în privat cu patru-cinci jucători mai importanți și mi-au spus și ei că se cunosc mult mai bine, le-a fost și lor greu, unii au fost pentru prima dată împreună. Nu sunt lucruri ușor de reglat și între ei, am încercat să îi fac să socializeze, nu i-am pus în aceeași cameră jucătorii de la același club. Așadar, sper să se vadă un progres, nu știu cum se va termina jocul, dar din partea noastră, jucând acasă, vom încerca să punem cât mai multe probleme, să marcăm gol sau goluri” a mai precizat Daniel Pancu, care a anunțat și absența lui Andrei Anton.

 

No Comments

Comments for România U20 – Germania U20, pe arena „Francisc Neuman”! are now closed.