„Rolul psihologului în mediul penitenciar”, eveniment în cadrul proiectului LegalPsy

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 29, 2021 with No Comments

La mijlocul acestei săptămâni, în virtutea consolidării relațiilor de colaborare dintre sistemul penitenciar și mediul universitar, a avut loc prezentarea „Rolul psihologului în mediul penitenciar”, cu participarea în calitate de invitați a trei psihologi din penitenciarele Arad, Gherla și Oradea.

Evenimentul, derulat la la invitația formulată de Asociația Studenților Psihologi din România, în cadrul proiectului LegalPsy, prin utilizarea aplicației zoom, s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea studenților, și nu numai, întrucât a fost public.

În ceea ce privește tematica întâlnirii, subiectele de discuție s-au concentrat asupra prezentării sintetice a rolului sistemului penitenciar la nivel social, cu aprofundarea principalelor activități derulate de psihologul implicat în intervenția recuperativă desfășurată cu persoanele private de libertate (evaluare și consiliere psihologică, programele de asistență psihologică de grup, particularități ale relației terapeutice).

Un interes deosebit a fost manifestat față de prezentarea activităților care se desfășoară în cadrul Comunității Terapeutice „Lotus” din Penitenciarul Gherla. De asemenea, au fost discutate condițiile specifice de îndeplinit de către studenți sau alte persoane interesate să aibă acces în sistemul penitenciar, prin voluntariat sau participare la examenele organizate.

Activitatea a avut menirea de a promova în mediul universitar, în special, dar și la nivelul comunității civile, demersurile standardizate aplicate în intervenția recuperativă a persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate, contribuind astfel la creșterea vizibilității activității desfășurate de specialiștii în domeniul psihologiei din sistemul penitenciar din România.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida parteneriatului dintre instituțiile penitenciare cu Laboratorul de Cercetare în Psihologie Judiciară și Diferențe Interindividuale (Research in Individual Differences and Legal Psychology – RIDDLE), Masteratul de Psihologie Judiciară din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și Asociația Studenților Psihologi din România, Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca.

No Comments

Comments for „Rolul psihologului în mediul penitenciar”, eveniment în cadrul proiectului LegalPsy are now closed.