Rodel Rujan, campion județean la șah blitz

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on decembrie 30, 2014 with No Comments

Sfârșitul de an a aduspentru șahiști și finala campionatului județean de șah blitz (5 minute pentru toată partida + 3secunde/mutare) organizată de Șah Club Vados și Asociația județeană de șah. Datorită timpului redus, la blitz calculul variantelor nu e atât de important, fiind utile o înțelegere rapidă a poziției și o bună intuiție în joc.

În urma celor 20 de etape desfășurate pe întreaga durată a anului, s-au calificat în finală primii opt jucători: Rodel Rujan, Ervin Mozes, Sandu Ungureanu, Marius Milian, Alexandru Brosman, Alin Câmpeanu, David Bălăceanu și Victor Moțiu. S-a jucat în sistem eliminatoriu, câte două partide. În caz de egalitate, s-au mai jucat două partide, de data aceasta la un timp mai mic (3 minute + 2 secunde). Dacă și după aceste două partide rezultatul de egalitate s-ar fi menținut, urma o partidă decisivă (Armaghedon), în care albul cu 5 minute trebuia neapărat să câștige în fața adversarului lui cu piesele negre și 4 minute pe ceas, căruia îi era suficientă remiza pentru calificare.

În sferturi, favoriții s-au impus relativ ușor, ajungând în semifinală Rodel Rujan (2-0 cu Victor Moțiu), Ervin Mozes (2-0 cu Alin Câmpeanu), Sandu Ungureanu (2-0 cu David Bălăceanu) și Marius Milian (3-1 cu Alexandru Brosman). În semifinale am fost aproape de o mare surpriză, Marius Milian conducându-l de două ori pe Rodel Rujan, acesta din urmă revenind de fiecare dată, fapt ce a dus meciul în partida decisivă, Armaghedon-ul. Câștigând tragerea la sorți, Rodel a ales negrele și, deși cu un minut mai puțin, avea nevoie de doar o remiză pentru a se califica. Marius Milian a forțat cu albele și a fost chiar extrem de aproape de victorie, ratând câștigul în criza de timp. În cealaltă semifinală Ervin Mozes a trecut cu 2-0 și de Sandu Ungureanu, astfel că primii doi favoriți ai turneului au ajuns să se întâlnească în finală. A fost o finală pe care, Rodel Rujan, scăpat de emoțiile eliminării în semifinale, a câștigat-o destul de clar, cu 3,5-0,5 devenind astfel noul campion județean de blitz. În finala mică, Sandu Ungureanu a câștigat cu 3-1 meciul cu Marius Milian.

[nggallery id=263]

No Comments

Comments for Rodel Rujan, campion județean la șah blitz are now closed.