Punctul de vedere al Companiei de Apă referitor la pasajul Voinicilor

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on august 31, 2015 with No Comments

apa

Urmare a numeroaselor solicitari telefonice, scrise si cele semnalate in presa, in vederea informarii cat mai corecte a populatiei, Compania de Apa, doreste sa faca urmatoarele precizari:

 

  1. Pasajul care face legatura intre Str. Voinicilor si B-dul Titulescu, a fost executat la comanda si din fondurile Primariei Municipiului Arad, in perioada 2002-2004, cu toate utilitatile aferente, inclusiv cele de apa si canalizare. Din informatiile pe care le avem la dispozitie, proiectul a fost intocmit de SC Proiect SA si executat de ICIM si EDIL CONSTRUCTII.
  2. Problema majora intampinata pe parcusul executiei si mai ales la finalizarea lucrarilor de apa si canalizare, a constat in nerespectarea proiectului, ceea ce a facut ca proiectantul de specialitate sa nu participe la receptia acestor lucrari.
  3. Dupa primele precipitatii, de la momentul inaugurarii s-a inundat pasajul datorita retelelor si a statiei de pompare subdimensionate. Proprietarul acestor utilitati, respectiv Primaria Arad, singura care putea dispune de investitii a schimbat pompele din statia de pompare, cu altele mai mari (din punct de vedere al debitului). Cu toate ca a fost marita capacitatea de pompare, pasajul a continuat sa fie inundat datorita faptului ca se pompeaza, chiar si la ora actuala, in canalizarea menajera, dimensionata pentru apa uzata menajera si nu pentru pluvial, mai ales la ploi torentiale.
  4. In urma discutiilor cu Primaria, care este proprietarul retelelor de pluvial si cel care poate dispune investitii in vederea remedierii problemei, Compania de Apa va propune o solutie tehnica, pentru a rezolva definitiv aceasta problema, care insa va trebui sa fie finantata de unitatea administrativ teritoriala. SC Compania de Apa este un prestator de servicii si lucreaza pe sistemele existente, care nu sunt proprietatea Companiei de Apa, ci a unitatilor administrativ teritoriale. In Municipiul Arad, Compania presteaza in ceea ce priveste pluvialul un serviciu pe baza unui contract comercial intre parti.

 

Multumim pentru intelegere!

 

No Comments

Comments for Punctul de vedere al Companiei de Apă referitor la pasajul Voinicilor are now closed.