Punct de vedere al Primăriei Arad referitor la stejarul tăiat din Parcul Eminescu

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , ,

Published on mai 29, 2023 with No Comments

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public referitor la stejarul exploatat din Parcul Mihai Eminescu, Primăria Municipiului Arad face următoarele precizări:

S-a constatat că la aproximativ 1,5 m de trunchi și la 5 m înălțime în coronament,  stejarul era scorburos și prezenta stare de putrefacție. Totodată fusese invadat de cuiburi de furnici care favorizează degradarea sa. În plus, în urma torsionării de la vânt au apărut fisuri longitudinale noi. În condițiile date, arborele în cauză putea pune în pericol siguranța cetățenilor.  Ca urmare, s-a decis tăierea lui, însă numai după obținerea tuturor avizelor legale.

“În orașul Arad primează integritatea cetățenilor, nu scorburile cu lilieci.  Vom continua să evaluăm starea de sănătate a arborilor din municipiu, iar acolo unde este nevoie se va interveni, însă numai după obținerea tuturor avizelor necesare. Vă reamintesc faptul că pentru fiecare arbore exploatat, în municipiul Arad se plantează alți trei copaci tineri. Ne dorim un oraș verde pentru cetățenii Aradului. ”, a subliniat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

 

No Comments

Comments for Punct de vedere al Primăriei Arad referitor la stejarul tăiat din Parcul Eminescu are now closed.