Proiectului ”Leaders!”, finanțat prin programul Erasmus +și implementat de asociaţia Oghma a ajuns la cea e-a doua etapă

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on iulie 21, 2015 with No Comments

În perioada 10 – 22 iulie, se desfășoară a doua etapă a Proiectului ”Leaders!”, finanțat prin programul Erasmus +și implementat de asociaţia Oghma, la care participă tineri din România, Turcia şiSlovacia.

Proiectul a debutat cu activități de cunoaștere și consolidare grup specifice programului ERASMUS +, cum ar fi jocuri de cunoaștere si spargere a ghetii precum: jocuri de nume, speed dating, etc. Au fost stabilite totodată regulile/sugestiile de grup, în vederea desfășurării activităților din proiect în cele mai bune condiții.

Atelierele de lucruau debutat cuactivități de teatru:

-pregătirea maimultor scenete care vor fi susținute în data de 22 iulie, orele 11.00-13.00 la Teatrul ”IoanSlavici” sub îndrumarea actorilor ZoltanLovas și NicolaeBrânzeu;

- confecționarea mai multor figurine din textile care vor fi folosite la spectacolul final de la Teatrul de Marionete sub îndrumarea  OaneiTamas.

În data de 19 iulie 2015 a avut loc o deplasare cu bărcile pe râul Mureș în vederea cunoașterii arealul Parcului Natural și a zonelor înconjurătoare. Au fost descries activitățile de protejare a peisajului, habitatelor şi speciilor specifice de luncă precum și modul în care trebuie aplicat un management durabil al activităţilor umane, astfel încât acest areal să reprezinte un spaţiu ideal pentru activităţi de educaţie ecologică și ecoturism.

În cursul săptămânii trecute s-au realizat activități ecologice la Parcul Natural Lunca Mureșului, sub îndrumarea domnului Ing. Szanda Ladislau care au constat în tehnici de fabricare a hârtiei reciclate și a cernelii.

Grupul voluntarilor din Turcia și Romania au organizat în perioada 19 – 20 iulie seara interculturală, fiind prezentată cultura, obiceiurile culinare dar și prepararea unor specialități specific ţării din care provin.

 

 

No Comments

Comments for Proiectului ”Leaders!”, finanțat prin programul Erasmus +și implementat de asociaţia Oghma a ajuns la cea e-a doua etapă are now closed.