Proiectul „Arad, dragostea mea!” la cea de a V-a ediţie

Written by florin lucian coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on aprilie 05, 2014 with No Comments

„Arad, dragostea mea!”, un proiect foarte iubit de copiii din şcolile arădene, revine în atenția publică, ajungând la cea de-a V-a ediţie.

Lansat de „Mişcarea Arădeană“ în luna martie 2009, proiectul educaţional are ca scop sensibilizarea copiilor din şcolile arădene cu privire la valorile şi frumuseţea Aradului.

În cadrul proiectului, „Mişcarea Arădeană“ a pregătit o prezentare atractivă a Aradului, într-un format interactiv cu o durată de aproximativ o oră, destinată în principal orelor de dirigenţie. Aceasta conţine, în principal, elemente referitoare la la istorie, cultură, arhitectură, sport, cercetare şi timp liber, bazându-se pe jocuri şi aplicaţii practice amuzante.

În cele patru ediţii anterioare ale proiectului au participat, în calitate de beneficiari, mii de elevi din diferite şcoli arădene, cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani.

Detalii suplimentare cu privire la proiect pot fi obţinute accesând adresa: http://www.miscarea-aradeana.ro/adela-cristea/blog/arad-dragostea-mea

În acest an, „Arad, dragostea mea!” va ajunge în toate clasele de liceu ale Colegiului Naţional „Elena Ghiba Birta”, unde vom fi parteneri într-un proiect circumscris cunoaşterii, valorizării şi protejării patrimoniului imobil. Tot în acest an, vom avea o activitate bogata în mai multe licee arădene, în cadrul Săptămânii „Şcoala altfel”.

Calendarul proiectului

1 noiembrie 2013 – 15 mai 2014 – derularea proiectului în şcoli, universităţi, cluburi şi asociaţii unde activează copii din oraşul nostru

4 aprilie 2014 – lansarea concursului de lucrări având ca temă Aradul – ediţia 2014

15 aprilie – 20 mai 2014 – primirea lucrărilor din partea elevilor

20 -29 mai 2014 – evaluarea lucrărilor

30 mai 2014 – anunţarea câştigătorilor

6 iunie 2014 – festivitatea de premiere

6 iunie – 15 iulie 2014 – derularea expoziţiei

1 octombrie 2014 – reluarea proiectului – ediţia a 6-a

Datorită numeroaselor solicitări din partea şcolilor arădene, Mişcarea Arădeană va organiza în luna aprilie 2014 o nouă sesiune de formare de formatori pentru acest proiect.

La finalul proiectului va fi organizată o nouă ediţie a concursului de creaţie „Arad, dragostea mea!”, în cadrul căruia copiii vor fi invitaţi să prezinte lucrări pe această temă (desene, poveşti, lucrări de artă plastică etc). Toate acestea vor fi expuse într-o expoziţie tematică, cele mai bune urmând a fi premiate. În acest an, concursul va aduce câteva premii surpriză, care vor fi anunţate în curând!

Pentru mai multe detalii legate de concurs, cei interesaţi pot contacta organizatorii la nr. de telefon 0766.339.017 sau la adresa de e-mail anca.vesa@miscarea-aradeana.ro;

 

No Comments

Comments for Proiectul „Arad, dragostea mea!” la cea de a V-a ediţie are now closed.