Proiect european de 23 de milioane de lei pentru Aeroportul din Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on noiembrie 27, 2020 with No Comments

Consiliul Județean Arad își dorește în continuare dezvoltarea Aeroportului chiar dacă a fost un an greu în contextul pandemiei de COVID-19 și numărul zborurilor charter a fost mai mic decât în anul precedent.

Aeroportul Arad vrea să implementeze, cu fonduri europene, un proiect de peste 23 de milioane de lei, pentru dotarea aerogării, din punct de vedere al utilajelor şi al aparaturii. Finanțarea proiectului este asigurată în mare parte de Uniunea Europeană, prin FEDR, dar şi de la bugetul de stat, iar valoarea cofinanţării va fi achitată din bugetul propriu al CJA.

Aeroportul Arad va achiziționa, prin acest proiect, toate dotările care îl vor aduce la normele europene din punct de vedere al securităţii. Aşadar, va fi cumpărată o autospecială de incendii, o autospecială de incendii cu kit de descarcerare, un punct mobil de comandă PSI, o autoutilitară de intervenţii de urgenţă şi generator independent cu turn de iluminat platforma, o ambulanţă, un utilaj multifuncţional cu ataşamente (cupă, perie rotativă, măturătoare colectoare, cositoare cu braţ articulat, cositoare rotativă, rezervor spălător înaltă presiune, platformă acces, furcă paleţi), un utilaj multifuncţional de întreţinere a suprafeţelor înierbate cu ataşamente (cositoare și tocător), o autospecială pentru curăţat suprafeţe pavate, trei echipamente cu raze X de dimensiuni mari, trei echipamente cu raze X de dimensiuni medii, patru porţi detectoare de metale şi 15 detectoare portabile de metale.

No Comments

Comments for Proiect european de 23 de milioane de lei pentru Aeroportul din Arad are now closed.