Programul privind transportul elevilor din mediul rural, o altă promisiune onorată a Guvernului Ponta

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , , ,

Published on august 08, 2014 with No Comments

Primarii a 12 comune arădene au intrat astăzi în posesia microbuzelor şcolare solicitate prin  programul naţional derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în colaborare cu Ministerul Educației Naționale, privind transportul elevilor din mediul rural.Alături de cei doi reprezentanţi din minister şi primarii localităţilor în cauză, au fost prezenţi la Parcul Jandarmeriei din Vladimirescu, deputatul PSD Dorel Căprar şi prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac. În etapa a II-a a proiectului, estimată a se desfăşura în perioada octombrie-noiembrie, alte 9 microbuze şcolare vor fi repartizate ultimelor localităţi aflate pe listă.

„Programul naţional de achiziţionare şi repartizare a unor microbuze şcolare este gândit în favoarea elevilor, ca o măsură guvernamentală de facilitare a condiţiilor de învăţământ în mediul rural şi pentru a preveni abandonul şcolar. Cu ajutorul acestor microbuze noi, copiii vor putea ajunge la şcoală în condiţii foarte bune, la timp şi în siguranţă.Iniţiativa demonstrează faptul că executivul se ţine de cuvânt şi reuşeşte să deruleze acest program în parametrii propuşi.Un aspect demn de menţionat este că Guvernul Ponta nu a ţinut cont de culoarea politică şi nu a introdus niciun criteriu discriminatoriu în selecţia localităţilor care beneficiază sau vor beneficia de microbuze şcolare.Toţi primarii, indiferent de apartenenţa politică, care au făcut solicitare în acest sens au primit vehiculele necesare pentru transportul elevilor. Mă bucur foarte mult că am reușit să demarăm acest program şi că până în toamnă vom reuşi să-l finalizăm- a afirmat deputatul PSD Dorel Căprar

 

Informaţie suplimentară :

Costul unui microbuz se ridică la 26.933 euro cu TVA, finanțarea proiectului fiind asigurată în baza sumelor obținute din vânzarea de certificate verzi. Microbuzele de fabricație Opel au propulsie asigurată cu motoare Diesel, norme de poluare Euro 5, sistem de direcție de tip servoasistat, sistem de frânare ultramodern, cu asistență la frânare de urgență, sistem de antipatinare a roților, sistem electronic de control al stabilității.

-Etapa curentă de derulare a proiectului a vizat localităţile : Archiş, Bârzava, Beliu, Fântânele, Ghioroc, Grăniceri, Hălmăgel, Livada, Şepreuş, Tauţ, Vârfurile şi Vinga.

-Etapa a II-a se va concentra asupra localităţilor : Apateu, Conop, Gurahonţ, Hălmagiu, Hăşmaş, Păuliş, Şiria, Vărădia de Mureş şi Zimandu Nou.

 

No Comments

Comments for Programul privind transportul elevilor din mediul rural, o altă promisiune onorată a Guvernului Ponta are now closed.