Primarul Municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă a convocat astăzi ședința Comisiei de Ordine Publică a Municipiului Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 13, 2014 with No Comments

Primarul Municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă a convocat astăzi ședința Comisiei de Ordine Publică a Municipiului Arad pentru stabilirea unui plan de acțiune privind aplicarea legislației în materie de afișaj electoral, urmare incidentelor din noaptea de 11 octombrie a.c. din timpul operațiunilor desfășurate de municipalitate și Poliția Locală pentru demontarea bannerelor electorale amplasate ilegal pe domeniul public.

Comisia Locală de Ordine Publică este constitută conform Legii 155/ 2010 art.28, din organism făcând parte primarul, şeful unităţii/structurii teritoriale a Poliţiei Române sau reprezentantul acestuia, şeful poliţiei locale, secretarul unităţii administrativ-teritoriale şi 3 consilieri locali. Comisia este condusă de primar și funcționează în baza principiului solidarității forțelor de ordine, pentru asigurarea unui climat social de ordine și siguranță publică la nivelul  localității.

”E regretabil că pentru ceea ce înseamnă încălcarea legii la publicitatea electorală în Arad, comandantul Poliției Județene dl.Tamaș și adjunctul Poliției Municipale dl.Puie sunt implicați părtinitor. Am convocat Comisia locală de ordine publică pentru planul de acțiune privind aplicarea legii în materie de afișaj electoral. Pentru că cei de la poliția statală nu cunosc această lege, e cazul să-i informăm și să le cerem să-și îndeplinească atribuțiile” a declarat primarul Aradului înainte de începerea ședinței.

Conform prevederilor legale privind desfășurarea campaniei electorale, afișajul este permis doar în locații pentru care proprietarii / deținătorii legali își dau acordul scris. Legea 370/2004 republicată, care reglementează alegerile pentru președenția României, prevede de asemenea că responsabilitatea pentru constatarea și sancționarea faptelor care încalcă legea revine Poliției Române, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Poliției comunitare (locale).

În cadrul ședinței Comisie Locale de Ordine Publică, după prezentarea cadrului   legislativ, Primarul a solicitat Poliției Municipiului Arad să-și exercite atribuțiile și să aplice în cel mai scurt timp măsurile legale cu privire la afișajul ilegal pe proprietatea publică, respectiv demontarea bannerelor amplasate ilegal și sancționarea contravenienților, precizând că municipalitatea va trece în continuare împreună cu poliția locală la curățirea afișajului ilegal de de stâlpi.

Adresele oficiale privind solicitările de demontare a tuturor bannerelor electorale instalate pe imobilul de pe Bd.Revoluției 74, administrat de Municipiul Arad și a celor montate pe stâlpii proprietate a municipalității au fost înmânate reprezentatului Poliției Municipiului Arad la încheierea ședinței.

 

No Comments

Comments for Primarul Municipiului Arad, dl.Gheorghe Falcă a convocat astăzi ședința Comisiei de Ordine Publică a Municipiului Arad are now closed.