Primarul Bogdan Ban aduce SMURD-ul la Curtici

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on martie 07, 2017 with No Comments

smurd

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad, cu sprijinul Primăriei Curtici si a Consiliului Local Curtici v-a deschide începând de joi un Punct de Lucru în oraşul Curtici. Spaţiul cu toate dotările necesare şi mentenanţa acestuia este asigurat de către administraţia oraşului.

Punctul de lucru este în subordinea Detaşamentului de Pompieri Arad şi pentru început v-a avea în dotare o autospecială SMURD de tip B, încadrată cu 3 subofiţeri.

Echipajul va deservi 2 oraşe (Curtici şi Sântana) şi 6 comune(Dorobanţi, Iratoşu, Macea, Olari, Şofronea, Zimandul Nou) totalizând o populaţie de 37 842 locuitori şi o suprafaţă de 485,79 km2.

În urma analizei situaţiei operative din zona în care v-a acţiona echipajul s-a constata că în anul 2016 au fost peste 2000 de intervenţii medicale de urgenţă şi prin deschiderea punctului de lucru timpi operativi de răspuns vor scădea considerabil.

De asemenea au fost luate în considerare criteriile de dezvoltare economico-socială a zonei şi cele privind importanţa oraşului ca punct de comunicaţii feroviare atât de marfă cât şi de călători.

No Comments

Comments for Primarul Bogdan Ban aduce SMURD-ul la Curtici are now closed.