Primarul Aradului a făcut apel la cooperarea între municipalitate și forțele politice în ce privește CET Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on februarie 01, 2016 with No Comments

cet oradea

Primarul Municipiului Arad, domnul Gheorghe Falcă a participat în această după-amiază la întâlnirea Comisiei de Dialog Social în cadrul căreia s-a discutat despre situația financiară a CET.

Primarul Aradului a făcut apel la cooperarea între municipalitate și forțele politice pentru continuarea demersurilor la nivel guvernamental în vederea deblocării fondurilor destinate centralei, întrucât municipalitatea și-a onorat permanent obligațiile financiare față de CET.

La încheierea reuniunii, domnul Gheorghe Falcă a declarat :

« În cadrul Comisiei de Dialog Social am fost alături de sindicatele de la CET, sindicate care în luna decembrie au fost împreună cu noi la Guvern pentru a rezolva problema blocajului financiar al CET provocat de acumularea datoriilor guvernamentale din anii 2013-2015. Responsabilii din Ministerul Dezvoltării au prezentat atunci soluțiile de rezolvare a situației, soluții care de altfel au fost aplicate în alte orașe. Aradul a fost însă eliminat din listă prin intervenții politice.

Astăzi am solicitat Prefectului să conducă o nouă delegație la Ministerul Dezvoltării, cu reprezentanții CET-ului și ai Primăriei, dar domnul Pribac a refuzat, susținând că arădenii trebuie să plătească din bugetul local datoriile guvernamentale. Această poziție confirmă că Prefectul face parte dintre cei care s-au opus ca Aradul să primească banii pentru CET de la Guvern. »

În cadrul conferinței de presă susținute astăzi, Primarul a dat asigurări că arădenii nu vor rămâne fără energie termică.

Domnul Gheorghe Falcă a precizat că fondul de rezervă al municipalității are resurse, dar nu este normal și nici moral ca arădenii să plătească datoriile Guvernului către CET și sau pentru alte obiective: « Voi continua să mă bat pentru banii arădenilor. Aradul este printre primii la plata obligațiilor către bugetul central, trebuie ca Guvernul de la București să-și achite obligațiile față de arădeni. » a declarat Primarul Aradului.

No Comments

Comments for Primarul Aradului a făcut apel la cooperarea între municipalitate și forțele politice în ce privește CET Arad are now closed.