Primăria Arad, partener al Academiei de Baschet

Written by admin. Posted in Sport, Uncategorized

Tagged: , ,

Published on noiembrie 07, 2023 with No Comments

Susținătoare a sportului de masă dar și a celui de performanță, Primăria Municipiului Arad este din această toamnă partener în cadrul unui proiect ambițios care-și dorește să convingă cât mai mulți copii din oraș și județ de frumusețea baschetului, de beneficiile practicării unui sport, mai ales a unuia de echipă și nu în ultimul rând să-i ajute să guste din satisfacția pe care ți-o oferă victoria unui meci pentru care ai muncit din greu. Este vorba despre Academia de Baschet Arad care-și propune să devină o pepinieră pentru echipele de seniori ale orașului. Sunt așteptați să se înscrie la cursurile de inițiere ale academiei atât fete cât și băieți cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Antrenamentele au loc în sala de sport a Colegiului Național Preparandia “Dimitrie Țichindeal”, situată pe Bulevardul General Dragalina nr. 5-7.

Cel mai important este să promovăm sportul, să promovăm mișcarea, să dăm șanse celor mici de a se afirma în acest domeniu și de a merge spre un brand. Dacă vorbim despre Monika Brosovszky, evident că pentru ei înseamnă ceva. Dacă acel ceva vine spre ei, cu sigurață pasiunea și dorința lor va fi mai mare și cu siguranță bunul exemplu îi va determina și pe alții să lase telefoanele și calculatoarele și să aleagă mingea de baschet și terenul de sport.”, a precizat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, la finele conferinței de presă de marți, 7 noiembrie 2023.

Academia de Baschet Arad s-a înființat anul acesta, membrii fondatori fiind Cristian Mănăstireanu, în calitate de preşedinte fondator, Adrian Chiş ca prim-vicepreședinte, Laura Pall vicepreședinte, iar marea baschetbalistă Monika Brosovszky este președinte de onoare și totodată ambasador al academiei.

Am mari emoții mai ales că au trecut câțiva ani. După 38 de ani de activitate vine un moment în viața sportivă când se spune stop. La mine așa s-a întâmplat. După ce m-am retras, am avut nevoie de o pauză, să-mi odihnesc psihicul și corpul. Dar niciodată nu poți să uiți prima iubire, prima pasiune și nu poți să uiți de unde ai plecat și de aceea am răspuns pozitiv acestei propuneri. Sunt onorată pentru că îmi dau seama că nu am muncit degeaba, că totuși mi se iau în considerare meritele și poate de aceea vreau ca tot ce mi-a oferit mie baschetul – lucruri care nu se pot exprima în cuvinte, pentru că trebuie să le simți și să le trăiești – să ofer mai departe. Vreau să împărtășesc copiilor din vasta mea experiență și unde altundeva să fac acest lucru dacă nu la Arad, unde m-am născut, unde m-am format, unde am rădăcini.”, a declarat președintele de onoare a Academiei de Baschet Arad, Monika Brosovszky.

Așteptăm un număr cât mai mare de copii din orașul și județul Arad să vină la academia noastră. Ne vom focusa să avem suficienți practicanți, încât să ne putem permite într-un interval de timp scurt să constituim cât mai multe echipe care să evolueze în campionate naționale. Îi invităm pe cei mici să descopere frumusețea baschetului și a sportului de echipă în general, primele două ședințe fiind gratuite.”, a punctat președintele fondator al Academiei de Baschet Arad, Cristian Mănăstireanu.

Mai multe informații despre modul de înscriere la Academia de Baschet Arad pot fi obținute la numărul de telefon 0758 384 500.

No Comments

Comments for Primăria Arad, partener al Academiei de Baschet are now closed.