Pompierii români, sărbătoriţi azi

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on septembrie 13, 2014 with No Comments

Niciodată capitolul din Istoria Naţională dedicat anului revoluţionar 1848 n-a făcut abstracţie, indiferent de vremuri, de sângeroasa şi inegala confruntare dintre ostaşii companiei de pompieri din Bucureşti şi o coloană a armatei otomane.

Se întâmpla la 13 septembrie, zi sărbătorită de atunci, întotdeauna, ca fiind ZIUA POMPIERILOR DIN ROMÂNIA, omagiu adus curajului şi dragostei de ţară. A fost legal oficializată după război, prin Legea privind organizarea şi funcţionarea Corpului Pompierilor, iar ulterior prin Hotărârea Guvernului din 9 septembrie 2004 şi  Regulamentul de organizare şi funcţionare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Ca în fiecare an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al judeţului Arad a organizat o serie de activităţi, atât pe platoul din Piaţa Avram Iancu, cât şi în alte locaţii, constând în:

-      Ceremonial militar

-      Exerciţii demonstrative şi prezentarea tehnicii de intervenţie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vasile Goldiş din Arad

-      Realizarea de puncte de informare preventivă în zonele cu aflux mare de persoane din judeţ şi municipiul Arad, toată luna septembrie şi cu ocazia festivităţilor din Piaţa „Avram Iancu”

-      organizarea şi desfăşurarea activităţii „Luna prevenirii incendiilor”

-      întâlniri cu veteranii şi rezerviştii unităţii

-      depuneri de coroane eroii pompieri arădeni.

[nggallery id=212]

No Comments

Comments for Pompierii români, sărbătoriţi azi are now closed.