Poliţiştii rutieri au aplicat peste 1000 de sancţiuni

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 03, 2013 with No Comments

Timp de trei zile mai precis de vineri şi până duminică poliţiştii rutieri au organizat ample acţiuni având ca scop reducerea riscului rutier şi combaterea încălcării normelor rutiere. La acţiuni au participat aproximativ 400 de poliţişti care au verificat în trafic, peste 1500 de autoturisme. Pentru neregulile constatate au fost aplicate aproximativ 1000 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 200.000 lei.

Dintre acestea, majoritatea – 222 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, aproximativ 100 pentru lipsa centurii de siguranţă şi 44 pentru neacordare de prioritate. În cadrul acţiunii au mai fost sancţionaţi 20 pietoni care au traversat neregulamentar.

De asemenea, au fost reţinute 35 permise de conducere şi 26 certificate de înmatriculare. Poliţiştii au oprit în trafic nu numai pe cei care au încălcat regulile de circulaţie, ci şi alţi şoferi, cărora le-au transmis recomandări utile pentru prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii de la rutieră au folosit toate echipamentele de supraveghere a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. Poliţiştii au constat în cadrul acestor activităţi, un număr de 25 de infracţiuni.

Astfel în data de 02.06.2013, în jurul orelor 04.30-05.00 afost depistat, pe raza orașului Santana, U. DUMITRU, care, în timp ce conducea un moped marca Derbi, fără a poseda permis de conducere de nici o categorie, a acroşat un autoturism, care se afla parcat, după care a părăsit locul accidentului. La testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0.43 ml alcool pur în aerul expirat, astfel încât s-a dispus recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Poliţiştii din cadrul Postul de poliţie Bocsig şi Bârsa, l-au depistat, în data de 02.06.2013, pe raza localităţii Bocsig, pe S. FLAVIUS de 35 ani, din localitatea Hăşmas. Bărbatul conducea pe D.N. 79/A, o autoutilitara marcă Citroen, care tracta o remorcă neînmatriculată. In data de 01.06.2013, poliţiştii au depistat mai mulţi conducători auto care au condus în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Astfel, a fost depistat C. MARIUS de 40 de ani din Lipova, care a condus un autoturism marca Dacia 1300, în localitatea Lipova, iar la testarea cu aparatul etilotest, a rezultat o concentratie alcoolică de 0,48mg/l alcool pur în aerul expirat; D. FLORIN de 40 de ani din Pecica, care a condus un autoturism marca Audi 80, având o concentrație alcoolică de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat; M. MARIANA, de 45 de ani, din Arad a fost depistată în timp ce conducea un autoturism marca Dacia Logan având o concentrație alcoolică de 1,25 mg/l alcool pur în aerul expirat; V. RAUL de 37 de ani din Arad, a fost depistat în timp ce a condus o autotilitară marca Dacia Logan, având o concentrație alcoolică de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat iar K. DARIUSZ de 55 ani, din Polonia, a fost depistat, conducând un autocamion marca „Renault Magnum” având c concentraţie alcoolică de 1.02mg./litru alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, poliţiştii au întocmit acte premergătoare săvârşirii de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere. Acţiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere vor continua şi în perioada următoare atât în municipiu cât şi în judeţ

No Comments

Comments for Poliţiştii rutieri au aplicat peste 1000 de sancţiuni are now closed.