Polițiștii de proximitate revin în mijlocul arădenilor

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , ,

Published on mai 21, 2020 with No Comments

Primăria Muncipiului Arad prin Direcția Generală Poliția Locală va înființa 8 centre de proximitate în cartierele din municipiu. În fiecare din aceste centre vor activa câte doi polițiști locali. Aceștia vor patrula pedestru prin zona desemnată reușind astfel să constate abaterile și să identifice problemele din cartiere. Polițiștii de proximitate vor avea și program fix în care vor putea fi găsiți la centre, pentru a prelua problemele cetățenilor. De asemenea, misiunea lor va fi de a ține permanent legătura cu președinții de asociații și cetățenii pentru a rezolva problemele apărute în teren. Polițiștii de proximitate vor fi sprijiniți de echipajele mobile ale Serviciilor de Ordine Publică și Circulație.

Primele zone în care își vor face simțită prezența polițiștii de proximitate vor fi Piața Romană, cartierul Alfa, cartierul Micălaca-Parcul Regina Maria și cartierul Aurel Vlaicu.

Prin reorganizarea activității Direcției Generale Poliția Locală am reușit să aducem în mijocul cetățenilor polițiștii de proximitate. În acest fel, încercăm să sporim sentimentul de siguranță în rândul arădenilor și să intervenim operativ în rezolvarea problemelor comunității. Orașul a fost împărțit în 12 zone deservite de 8 centre de proximitate. Zilele acestea am identificat cu ajutorul colegilor de la Patrimoniu un spațiu în Parcul Regina Maria (fosta Casierie CET) unde va fi amenajat primul centru de proximitate din oraș. El va deservi nu mai puțin de 15.000 de locuitori.”, a declarat viceprimarul municipiului Arad, Ionel Bulbuc.

Actuala etapă din reorganizarea Poliției Locale inițiază alocarea stabilă pe cartiere a echipajelor, atât a celor auto, cât și a celor pedestre. Astfel, se facilitează interacțiunea directă cu cetățenii și familiarizarea reciprocă, a polițiștilor locali și populației de care răspund. De asemenea, prin limitarea traseelor de patrulare auto la 2-3 zone alocate permanent aceleiași echipe mobile, membrii acestora din urmă vor acoperi mai eficient suprafața municipiului și vor interveni mai rapid în sprijinul colegilor polițiști de proximitate din fiecare zonă.

No Comments

Comments for Polițiștii de proximitate revin în mijlocul arădenilor are now closed.