Podgoria Aradului, promovată prin „Circuitul cramelor”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 08, 2017 with No Comments

Dezvoltarea şi promovarea zonei Podgoriei continuă şi toamna, atât prin continuarea „Festivalului Vinului”, dar şi prin invitarea turiştilor la o nouă provocare: „Circuitul Cramelor” în Podgoria Aradului. „Dorim să promovăm Podgoria Aradului inclusiv prin vinurile de excepţie pe care le produce şi de aceea am iniţiat acest circuit al cramelor. Odinioară, Aradul era legat printr-un drum direct de Viena, prin care podgoriile noastre aprovizionau Casa Imperială. Este un program ambiţios, prin care ne propunem să punem în valoare Podgoria Aradului în cel mai important anotimp al său, toamna, la recoltarea strugurilor! Dorim să redăm Podgoriei Aradului prestigiul de altă dată”, a afirmat Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

„Circuitul Cramelor” este un program dedicat arădenilor, dar şi turiştilor din afara judeţului, prin care producătorii de vin îşi prezintă cramele şi oferă contra cost vinuri la degustat. În acest proiect, deplasarea în Podgorie se va face în spiritul tradiţiei, cu «Săgeata Verde», iar de acolo la diferite crame, în funcţie de programul întocmit cu producătorii.

Sâmbătă, 9 septembrie, Circuitul Cramelor începe la cramele Wine Princess, de la Păuliş, ale căror proprietar este Balla Geza. Cei interesaţi vor pleca pe traseu cu Săgeata Verde, de la staţia Kaufland din Micălaca, la ora 10. La Ghioroc se vor vizita Muzeul Tramvaiului şi Muzeul Vinului, iar de acolo se realizează deplasarea cu microbuzul la Păuliş. Revenirea la Arad se face cu microbuzul.

No Comments

Comments for Podgoria Aradului, promovată prin „Circuitul cramelor” are now closed.