„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Written by admin. Posted in Utile

Tagged:

Published on iunie 03, 2024 with No Comments

 

Compania de Apă Arad S.A., în calitate de beneficiar, şi Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), în calitate de finanţator al Investiţiei 3. Sprijinirea conectării populaţiei cu venituri mici la reţele de alimentare cu apă şi/sau canalizare existente, finanţată prin Componenta 1: Managementul apei, au semnat Contractul de Finanţare nr. 356/PV/30.05.2024, pentru Proiectul Prima Conectare la Sistemul Public de Alimentare de Apa şi/sau Canalizare, cod proiect – MAPC01202350200011.

Perioada de implementare a Proiectului este de 36 de luni, dar fără a depăşi data de 30.06.2026, această perioadă cuprinzând și activități realizate înainte de semnarea contractului de finanțare.

Obiectivul specific este reprezentat de creșterea gradului de acces al populației la serviciul public de apă și canalizare. Astfel, Proiectul prevede lucrări de branșare a gospodăriilor vulnerabile, la sistemul public existent de alimentare cu apă şi lucrări de racordare a gospodăriilor vulnerabile, la sistemul public existent de canalizare. Branșamentele/racordurile propuse prin proiect se vor conecta la infrastructura existentă de apă/apă uzată care are autorizație de funcționare.

În cadrul Proiectului sunt incluse 568 de gospodarii vulnerabile, din 23 de localităţi aflate pe teritoriul a 14 U.A.T.-uri, pentru care se vor realiza 476 de branșamente de apă şi 163 de racorduri de canal. Localităţile vizate sunt: Municipiul Arad, Dorobanţi, Ghioroc, Macea, Nădlac, Pâncota, Pecica, Sântana, Şiria, Şofronea, Vladimirescu, Zădăreni, Zărand, Zerind.

Valoarea totală eligibilă a Proiectului, care face obiectul finanţării nerambursabile acordate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, este de maximum 5.303.124,40 lei, echivalentul a 1.077.980,36 euro, cu o intensitate a sprijinului de 100 %.

 

 

No Comments

Comments for „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!” are now closed.