Peste 2600 de participanti înscriși la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului – 28 mai 2016

Written by admin. Posted in Sport

Tagged: , , ,

Published on mai 27, 2016 with No Comments

supermaraton

Anul acesta peste 2600 de persoane s-au înscris la MARATONUL, SEMIMARATONUL ȘI CROSUL ARADULUI, eveniment organizat de către Clubul Sportiv Experiența Multisport, Primăria Municipiului Arad, Consiliul Judeţean Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad și Centrul Cultural Județean Arad.

Scopul evenimentului inițiat de către Sorin-Victor Roman este promovarea unei educaţii pentru sănătate și în acest an este la ediția a șasea.

Concurenții înscriși sunt din 15 țări: România, Grecia, Serbia, Spania, Egipt, Ungaria, Slovacia, Canada, Franța, Italia, Germania, Austria, Turcia, Marea Britanie, Portugalia.

Din România, 18 de județe și capitala au reprezentanți: Alba, Arad, Arges, Bihor, Botosani, Braila, Brasov, Caras Severin, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Olt, Sibiu, Timis și Vaslui.

Pe curse, participanții s-au înscris astfel:

·         Ultramaraton, 52,75 km – 34 de ultra curajoși;

·         Maraton – 45 de alergători de anduranță;

·         Semimaraton – 241 persoane;

·         Ștafete – 80 de persoane în 20 de ștafete;

·         Cros 6km – 481 de înscriși;

·         Cros 1 km – 1731 de persoane;

 

Din municipiul Arad și-au anunțat participarea 1956 de persoane, peste 1% din arădeni!

Noutățile ediției 2016 sunt următoarele:

- Medaliile pentru ultramaraton/semimaraton/maraton/maraton ştafetă: Participanţii pot alege, la înscriere, între trei tipuri de medalii: una având gravată Cetatea Aradului (lansată în 2014), a doua reprezentând Parcul Reconcilierii Româno-Maghiare (lansată în 2015) şi a treia reprezentând o mănăstire din județul Arad (se va lansa în 2016). Acest eveniment este singura cursă de profil în care participanții își pot alege medaliile;

- Apare o nouă cursa de ultramaraton -  52,75 km este distanța propusă temerarilor antrenați;

- Premierea se va face la general feminin și general masculin (locurile 1-3) pentru cros 6 km/semimaraton/maraton/maraton ştafetă. Premii simbolice se vor acorda tuturor participanților care încheie cursele de maraton și ultramaraton.

Programul evenimentului:

Locul startului: Arad, lângă Primăria Arad, B-dul Revoluţiei nr 77

Ultramaraton/Maraton/Semimaraton/Ştafeta maraton:

-          până la ora 07:40 – Sosirea participanţilor la punctul de start;

-          08:00 – Start;

-          11:30 – Timp limita pentru semimaraton;

-          11:00 – 13:00 – Semimaraton/Maraton/Maraton ştafeta/Ultramaraton – afișare rezultate provizorii, locurile 1-3;

-          14:00 – Timp limita pentru maraton/maraton ştafeta;

-          15:00 – Timp limita pentru ultramaraton;

-          13:00 – 14:00 – Premiere semimaraton;

-          15:00 – 16:00 – Premiere ultramaraton/maraton/maraton ștafetă/6 km;

Cros 6 km:

-          până la ora 11:40 – Sosirea participanţilor la punctul de start;

-          12:00 – Start;

-          13:30 – Timp limita parcurgere traseu 6 km;

 

Cros 1 km – cursă necompetițională

-          până la ora 14:20 – Sosirea participanţilor la punctul de start;

-          14:30 – Starturi diferenţiate: familie, feminin, masculin, voluntari;

Participanții au avut de unde alege, opțiunile disponibile fiind 6:

·        cros 1 km – este cea mai accesibilă cursă, este necompetițională, poate fi ușor de parcurs chiar și în plimbare. Vor fi starturi la feminin, masculin și familie. Toți participanții primesc un mic suvenir la final (o medalie) precum și o diplomă de participare, la fel ca și la cursele următoare.

·        cros 6 km – este o cursă mai generoasă ca distanță dar timpul limită (90 de minute) permite parcurgea ei lejer. Este pasul util pentru cei care doresc să treacă la semimaraton/maraton în viitor.

·        ștafetă maraton – participanții au ocazia să facă parte dintr-o echipă de 4 persoane, fiecare parcurge o tură de aprox 10.5 km. Este o bună ocazie de a se simți bine în grup într-un efort depus pentru atingerea unui scop comun.

·        semimaraton – 21,097 km – aici deja este nevoie de un antrenament de câteva luni, nu mai avem de-a face cu o plimbare. Programe de antrenament se găsesc și pe site:http://www.maratonarad.ro/2015/ro/6-2-antren.html

·        maraton – 42,195 km – marea cursă, probabil ținta inițială a tuturor alergătorilor pe distanțe mari. Ideea nu este doar să se alerge ci dacă se poate să existe la final și o stare de bine precum și dorința de a o repeta. Se poate parcurge după antrenamente serioase și constante.

· ultramaratonul– 52,75 km – este provocarea anului 2016 și o recomandăm doar celor foarte antrenați care au parcurs cel puțin un maraton. Toți cei care o încheie sunt premiați automat, în mod simbolic, pentru performanța lor.

Sorin – Victor Roman, inițiator

Ca și în anii precedenți, profesorii de sport, antrenorii sunt încurajaţi să îşi impulsioneze elevii, studenţii, să se înscrie. Astfel, cei mai activi îndrumători din punct de vedere al numărului total de kilometri parcurşi de către cei mentoraţi vor fi premiaţi ulterior evenimentului.

De asemenea, se vor acorda premii şi pentru cluburile, instituţiile, companiile, structurile deînvăţământ cele mai implicate în alergare, tot din perspectiva numărului total de kilometri parcurşi de către reprezentanţii acestora. Nu în ultimul rând, în cadrul evenimentului se vor premia cei mai ingeniosi alergatori din punct de vedere al costumelor de alergare utilizate.

No Comments

Comments for Peste 2600 de participanti înscriși la Maratonul, Semimaratonul și Crosul Aradului – 28 mai 2016 are now closed.