Pățești! Cam așa stă treaba când ai bani, da nu ai!

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on ianuarie 14, 2017 with No Comments

eu

Nu prea te agiți până nu pățești tu. Zilele trecute m-am trezit că mă duc la bancomat să scot ceva bani știind că mai am am câțiva pe card. Surpriză! Pe ecran scria „Imposibil de realizat această tranzacție”. No! Pun mâna pe telefon și sun la ceva cu 0800…, răspunde un domn, prompt nu pot spune nimic (era ora 18 și 20) și îmi explică calm că mi-e blocat contul cică am o poprire. Na fras! Mă tot gândeam de către cine? Întreb distinsul domn cum aflu cine a făcut poprirea și îmi zice că trebuie să mă duc în agenția bancară unde voi primi lămuriri. Cum toate agențiile se închid la 17, ghinion tre să aștept până a doua zi (noroc că nu era vineri seara). Așa că rămân fără bani în acea seară cu toate că eu am bani, deocamdată teoretic că practic nu am. Seara o petrec perfect acasă că nu am bani, asta e! Ajung a doua zi la agenția bancară și primesc lămuriri. „Primăria Arad ți-a blocat contul pentru o datorie de 186 de lei” de prin 2012, de care sincer am uitat și sincer nici nu mi-a amintit nimeni. Am priceput! Vreau să vă spun că aveam mai mulți bani oricum pe card decât suma asta. Ce nu înțeleg eu! De ce fras nu mi-a luat acești bani, dacă tot îi aveam în cont și să-mi lase contul deblocat ca să pot să folosesc ceilalți bani. Logic zic eu! Dar cum în țara asta nu tre să cauți logică, stai calm.

Cazul meu a fost unul fericit că am rămas o seară fără bani, dar dacă era mai grav. Să presupunem că am rămas undeva pe drum, înzăpezit sau mă rog cu mașina defectă. După ore de frig și oboseală aș ajunge undeva de unde pot să-mi iau ceva cald, ceva de mâncare…etc, să nu spun că mai ai și un copil cu tine, mă trezesc că atunci cânt trebuie să plătesc vine ghioaga, nu pot plăti că cineva are dreptul să-mi blocheze banii. Ce ziceți? Dacă eram cu „gagica” la restaurant la o cină romantică ce făceam? Venea ospătarul și îmi spunea că nu merge cardul, eu fiind convins că am bani. Spălam vasele, spălam pe jos pentru cina mâncată? Sigur rămâneam singur (fără „gagică”), dar din păcate nu din cauza mea.

Vă întrb dacă e corect ce se întâmplă cu aceste măsuri de a te lăsa fără banii tăi când ți-e lumea mai dragă, aceste căpușe marca venituri, ANAF, fisc…etc.? Nu se găsește cineva să ia măsuri. Așteptăm ca domnii mai mari ce ne reprezintă să ia unele măsuri, nu credeți? Sau tre să luăm noi?

P.S. Știu că cei cu un mare spirit civic m-ar apostrofa la maxim și ar zice că ar trebui să-mi plătesc dările, amenzile…etc la timp și nu aș mai avea probleme. Dar nimeni nu cred că poate fi perfect! Se întâmplă să nu ai bani sau pur și simplu să uiți. Zic eu. Am uitat ceva, mai nou toți angajatorii fie privați sau de stat te „obligă” să ai un cont unde să-ți bage chenzina. De ce oare? Statul nu doarme!

No Comments

Comments for Pățești! Cam așa stă treaba când ai bani, da nu ai! are now closed.