Parlamentarii PNL mimează interesul pentru reprezentarea cetățenilor

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on septembrie 08, 2017 with No Comments

Situație inedită în Parlament, unde reprezentanții PNL nu s-au prezentat la comisii pentru a susține proiectul de lege inițiat de propriul partid pentru alegerea primarilor în două tururi! Deputatul arădean Sergiu Vlad consideră că această absență arată cum parlamentarii liberali mimează doar interesul pentru reprezentarea corectă a cetățenilor, PNL având de fapt aceeași tendință autoritară de reducere a democrației pe care o observăm la PSD.

Proiectul de lege, care ar readuce sistemul alegerilor locale pentru primari mai aproape de spiritul democrației, este susținut doar formal de cel de-al doilea partid din Parlament. Cu toate că PNL se declară împotriva exceselor autoritare ale PSD, în practică liberalii susțin actualul cadru legislativ abuziv și închis, dorind probabil să profite de el prin actualii primari sau în ipoteza în care ar prelua guvernarea. Uniunea Salvați România se pronunță atăt împotriva practicilor PSD cât și ale PNL, nesacrificând principiile care stau la baza construcției democratice a României.

USR are în vedere o inițiativă legislativă mai amplă, care să rezolve și reprezentarea la nivel local, în care primarii ar fi din nou aleși democratic, în două tururi de scrutin. Parlamentarul arădean enunță demersul de reformă a legislației electorale ca o prioritate a mandatului său. Acesta mai susține că lupta împotriva politicienilor vechi și a practicilor nedemocratice trebuie purtată tot timpul, nu conjunctural, în funcție de locul din Parlament.

Sergiu Vlad, deputat USR: „PNL se laudă degeaba că ar reprezenta o alternativa la actuala guvernare PSD, atâta timp cât săptămânal aduc dovezi contrare! Ultimul exemplu este ratarea din comisii, unde ar fi trebuit să fie prezenți și să susțină propriul proiect pentru alegeri de primar în două tururi. În realitate ei preferă actualul sistem, care îi avantajeaza pe cei în funcție, în detrimentul reprezentativității și al democrației. La Arad avem un primar votat de 16% dintre cetățeni, ceea ce este foarte puțin. USR se va lupta atăt cu PSD cât și cu PNL pentru a avea un primar ales de majoritatea arădenilor. Numai atunci el va fi responsabil și va guverna cu gândul la toți locuitorii și la nevoile lor.

No Comments

Comments for Parlamentarii PNL mimează interesul pentru reprezentarea cetățenilor are now closed.