Ovidiu Moşneag:Interesele financiare ale USL sunt mai mari decât interesul faţă de cei 580 de copii de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , ,

Published on ianuarie 31, 2013 with No Comments

Consilierul municipal Ovidiu Moşneag este îngrijorat de turnura pe care a luat-o situaţia de la Şcoala Generală nr. 1 „Mihai Eminescu”. „Observ cu îngrijorare că reprezentanţii USL încearcă să transfere problema Şcolii Generale «Mihai Eminescu» din zona civică şi administrativă înspre zona politică. Acest subiect e politizat inclusiv de Prefectură şi de Inspectoratul Şcolar. Ultima ieşire mediatică, a domnului Lupaş, e chiar ciudată, pentru că acum şase luni, acelaşi consilier Marin Lupaş a votat «pentru», la Hotărârea CLM de relocare a Şcolii Generale «Mihai Eminescu» în spaţiul de pe strada Mărăşeşti. Hotărârea la care fac referire este cea cu numărul 147, din 13 iulie 2012”, a declarat Ovidiu Moşneag.

Ovidiu Moşneag demontează afirmaţiile lui Marin Lupaş, care afirma că situaţia trebuia rezolvată deja, din moment ce Şcoala „Mihai Eminescu” are statut de chiriaş încă din 2006. „Administraţia locală a încercat de atunci să rezolve problema, a căutat soluţii. Dar, oportunitatea ca această şcoală să se mute într-un spaţiu adecvat a apărut doar după ce sediul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră a devenit vacant. Ce nu înţeleg e schimbarea bruscă a atitudinii consilierilor USL, inclusiv a domnului Marin Lupaş, cu privire la această problemă. Dumnealui invocă anumite interese economice, dar situaţia arată că USL are anumite interese economice, de aici şi presiunea pe care o exercită pentru ca Şcoala «Mihai Eminescu» să NU se mute într-o clădire care corespunde cerinţelor unei unităţi de învăţământ. Sunt,  pentru domnul Lupaş şi pentru colegii săi, interesele economice- finaciare mai importante decât soarta a 580 de copii? La această întrebare, consilierii USL trebuie să răspundă în faţa cetăţenilor”, a mai declarat Ovidiu Moşneag.

No Comments

Comments for Ovidiu Moşneag:Interesele financiare ale USL sunt mai mari decât interesul faţă de cei 580 de copii de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu” are now closed.