Ofertă de relocare a Universițății Central Europene din Budapesta la Arad

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on aprilie 06, 2017 with No Comments

Având în vedere situația actuală a Universității Central Europene din Budapesta în contextul modificării legii învățământului superior din Ungaria, apartenența Aradului la spațiul istoric și cultural central- european, faptul că sprijinim aceleași valori democratice și pentru că mulți români între care și arădenii au frecventat cursurile acestei instituții de învățământ care a susținut schimbarea democratică din Europa, primarul municipiului, dl Gheorghe Falcă a prezentat astăzi în cadrul unei conferințe de presă disponibilitatea municipiului Arad de a oferi spații pentru desfășurarea procesului de învățământ și spații de cazare pentru studenții Universității Central Europene.

Într-o primă fază Aradul ar putea asigura infrastructura pentru continuarea activității academice (un spațiu de 4000 mp. în centrul orașului, pentru desfășurarea activității didactice și alții 2000 mp. spațiu pentru cazarea studențiilor)

Studiul privind reconversia Cetății Aradului prevede deja spații pentru cele două universități arădene, astfel că, ulterior, prestigioasa Universitate Central Europeană și-ar putea desfășura activitatea acolo.

Oferta va fi trimisă dlui. Micahel Ignatieff, rectorul instituției. Primarul și-a afirmat disponiblitatea de a prezenta în detaliu oferta municipiului precum și avantajele orașului Aradului cu ocazia unei eventuale întâlniri, la Budapesta, între conducerea Universității și reprezentanți ai orașului Arad.

 

No Comments

Comments for Ofertă de relocare a Universițății Central Europene din Budapesta la Arad are now closed.