O zi pe săptămână vor fi deschise punctele de frontieră; Nădlac (Csanádpalota) Variașu Mic, Grăniceri și Iermata Neagră

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on februarie 15, 2017 with No Comments

trecere-graniceri-650x435

Vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, s-a întâlnit astăzi la sediul CJA cu reprezentanții Poliției de Frontieră și cu primarii comunelor din Județul Arad situate în apropierea graniței cu Ungaria pentru a stabili programul de funcționare a patru noi puncte de trecere a frontierei care vor fi deschise temporar.

Începând din acest sfârșit de săptămână punctele de trecere Nădlac – Csanádpalota, Variașu Mic – Dombegyház, Grăniceri – Elek și Iermata Neagră – Dénesmajor vor fi deschise câte o zi pe week-end după cum urmează:

Nădlac – Csanádpalota: duminica între orele 8 și 16

Variașu Mic – Dombegyház: sâmbăta între orele 9 și 17

Grăniceri – Elek: sâmbăta între orele 9 și 17

Iermata Neagră – Dénesmajor: sâmbăta între orele 10 și 19

Ne doream de mult să vedem deschise aceste puncte de trecere. Prin acestă inițiativă vom pune în valoare drumurile peste frontiera Româno – Maghiară pe care Județul Arad și partenerii săi din Ungaria le-au construit din fonduri europene și care până în prezent au stat nefolosite. De asemenea, pentru locuitorii din zonă deschiderea acestor puncte de trecere va fi un avantaj. Ei vor putea astfel să își viziteze mai ușor rudele sau prietenii de peste graniță fără să facă ocoluri care până acum îi costau timp și bani. A declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad Sergiu Bîlcea.

Conducerea Consilului Județean Arad vede deschiderea temporară a acestor puncte ca fiind o primă etapă în reînodarea legăturilor între comunitățile situate de o parte și de alta a frontierei. Acest demers va fi desăvârșit în momentul în care România va intra în spațiul Schengen iar punctele de control la frontieră practic vor dispărea.

No Comments

Comments for O zi pe săptămână vor fi deschise punctele de frontieră; Nădlac (Csanádpalota) Variașu Mic, Grăniceri și Iermata Neagră are now closed.