O nouă instalaţie MT-Energie în Anglia

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , ,

Published on martie 29, 2014 with No Comments

Mixul de substrat constă în proporţie de 90% din deșeuri alimentare. Pentru tratarea substratelor a fost instalată o amplă tehnică de proces. A doua instalaţie de biogaz construită de MT-Energie pentru grupul Barfoots

Mixul de substrat al noii instalaţii de biogaz a grupului Barfoots constă în proporţie de 90% din deșeuri organice. În prim-plan se văd materialele de ambalare separate.

Utilizarea deșeurilor organice din industria alimentară, în vederea obţinerii de energie, este la ora actuală una dintre cele mai discutate teme în branșa biogazului. MT-Energie a identificat din timp această tendinţă și a adaptat tehnica instalaţiilor la provocările speciale, care decurg din fermentarea deșeurilor. În sudul Angliei a fost pusă în funcţiune o instalaţie de biogaz de 1,2 MW, a cărei substrat este compus în proporţie de 90% din deșeuri alimentare. Silozul de porumb și alte plante energetice au o pondere de doar 10%.

Instalaţia este amplasată la sud-vest de Londra, în apropierea localităţii Herriard. Operatorul instalaţiei este grupul Barfoots, unul dintre cei mai mari furnizori de legume din industria alimentară europeană și care încă din anul 2010 operează cu succes o instalaţie de biogaz MT-Energie.

Materia primă a proiectului constă în principal din retururi din vânzarea cu amănuntul. Pentru ca deșeurile alimentare să poată fi introduse în înstalaţia de biogaz, trebuie să parcurgă un proces complex de pregătire. După cântărire, materialul este depozitat într-o hală de recepţie. Livrarea are loc într-o clădire închisă pentru a preveni orice contact al deșeurilor cu păsările sau alte animale sălbatice. Pentru a evita neplăcerile din zonă cauzate de miros, în clădirea de recepţie există o ușoară presiune negativă. Aerul evacuat este  eliminat printr-un biofiltru de mare putere.

După depozitarea într-un buncăr special, materialele sunt despachetate automat. Componentele organice sunt separate de ambalaj iar ulterior ambalajul este spălat. Acest lucru duce la o pierdere minimă de materie organică și asigură reciclarea ambalajului.

Deșeurile alimentare despachetate formează acum o masă vâscoasă, care este depozitată în rezervoare încălzite, din oţel inoxidabil. De acolo sunt introduse automat în instalaţia de biogaz. După utilizarea energiei, digestatul este pompat către instalaţia de pasteurizare. Acolo este menţinut timp de o oră la o temperatură de peste 70 ° C.

După răcire, urmează separarea materialului igienizat. Componentele lichide sunt depozitate într-o lagună. Tratarea plantelor energetice se face mult mai ușor. Acestea sunt stocate într-un siloz orizontal convenţional și sunt alimentate zilnic în fermentator, prin sistemul de alimentare cu substanţe solide.

Pentru grupul Barfoots, operarea instalaţiilor de biogaz înseamnă o completare interesantă a activităţii de bază, legumicultura. Deșeurile organice, care anterior nu erau folosite, sunt acum utilizate ca și materie primă pentru producerea eficientă și profitabilă de energie iar ambalajul este utilizat raţional prin reciclare. Datorită bunei experienţe de până acum, grupul Barfoots intenţionează să contracteze MT-Energie și pentru realizarea altor proiecte în domeniul biogazului.

No Comments

Comments for O nouă instalaţie MT-Energie în Anglia are now closed.