Noutăți la Centrul de Dezvoltare Arad

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on iunie 17, 2015 with No Comments

După jumătate de an de activitate a Centrului de Dezvoltare Arad în cadrul rețelei Enterprise Europe Network, dorim să prezentăm o posibilitate dinamică și profesionistă de promovare a oportunităților de afaceri în UE și înscrierea propriilor oferte de afaceri în listele de căutări din UE prin intermediul specialistilor asociației noastre. La ora actuală pot fi vizualizate pe site-ul nostru (www.aradcda.ro) 85 de oferte de afaceri, 73 de  oferte de tehnologie și 21 de oferte de cercetare dezvoltare . Prin aceste oferte ce sunt preluate din baza de date EEN se caută  parteneri de afaceri din România.

Asociația CDA ca membru al EEN a fost Coorganizator al brokerajului de la  Barcelona  din 21-22 mai 2015, eveniment din cadrul expoziției  CONSTRUMAT. Pentru acest eveniment și-au manifestat interesul 5 firme din domeniul construcțiilor, care au primit ca urmare a înscrierii  la acest eveniment 12 cereri de întâlniri de afaceri.

În 3-4 iunie  2015 dna Simona Hăprian a participat la un training pentru noii veniți în rețeaua EEN, training organizat de Agenția Europeană pentru IMM-uri (EASME) , eveniment în care s-a pus accentul pe o relaționare  și o legătură cât mai apropiată cu IMM-urile.

În data de 8-10 iunie a avut loc la Brusseles Conferința de lansare a Enterprise Europe Network pentru 2015, eveniment la care au participat 848 de specialisti din întreaga lume. Din partea CDA a participat la eveniment d-na Oana Brînzan.

Evenimentul a fost centrat pe mai multe secțiuni: conferința plenară deschisă de reprezentanți ai Comisiei Europene care au accentuat locul EEN într-o UE mai competitivă.

Au mai avut loc workshopuri de specialitate care au avut drept scop creșterea capacității partenerilor în cadrul rețelei EEN, de exemplu: Servicii eficiente pentru IMM-uri – eficiența energetică și a resurselor, Standardinzarea europeană & IMM-urile, Posibilități de diseminare a profilelor IMM-urilor, Accesul la finanțare – conectarea companiilor cu investotorii, Transferul de bune practici în teritoriu, etc.

Un alt capitol important al evenimentului au fost brokerajele, la care au participat în total 592 de specialiști în cadrul a 939 de întâlniri. CDA a participat la întâlniri bilaterale cu reprezentanți EEN din  SUA, China, Germania și Suedia în vederea deschiderii de noi posibilități de colaborare în viitoare parteneriate și misiuni economice, schimb de idei și noi oportunități de afaceri.

Un ultim grup de evenimente a fost centrat pe grupuri de lucru specializate pe diverse teme sau arii georgafice. De exemplu grupuri de lucru pe: Turism și moștenirea culturală, Textile și industrie creativă, BioChem Tech, Sănătate sau întâlniri organizare de țări care nu sunt membre ale UE, de exemplu Japonia și China.

În această toamnă pregătim pentru data de 9 octombrie un brokeraj în domeniul biotehnologiilor împreună cu parteneri EEN din Macedonia și Ungaria. Tot în toamnă vom organiza o misiune economică în China la Schenzen în cadrul expozitiei IT&C Fair ( 9-10 octombrie 2015).

No Comments

Comments for Noutăți la Centrul de Dezvoltare Arad are now closed.