Nicolae Ioţcu, participant la campania „Gândeşte verde, vezi verde“

Written by florin lucian coita. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , , , , , ,

Published on aprilie 07, 2014 with No Comments

Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a alăturat elevilor clasei a VII-a a Liceului Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal” şi a plantat împreună cu aceştia pomi fructiferi, în cadrul campaniei „Gândeşte verde, vezi verde”.

Campania este organizată de Consiliul Judeţean Arad, având ca partener Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Considerăm această campanie, de conştientizare a importanţei consumului de fructe şi legume proaspete, una extrem de importantă pentru elevii de şcoală generală. În această perioadă a vieţii se formează obiceiurile alimentare şi de aceea ne străduim, în măsura în care se poate, să îi informăm pe copii asupra aspectelor legate de o alimentaţie corectă” a precizat preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu.

Începând cu anul şcolar 2009/2010, România implementează programul comunitar de încurajare a consumului de fructe în şcoli, în conformitate cu Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 24/2010 privind implementarea programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli. Pentru anul şcolar 2013/2014, pe lângă distribuţia gratuită de fructe şi/sau legume, statele membre au obligaţia de a implementa măsuri adiacente al căror scop constă în formarea şi fixarea de obiceiuri alimentare sănătoase în rândul grupului ţintă ales. Conform actului normativ, măsurile adiacente vor fi implementate de consiliile judeţene. Conform cerinţelor UE, acestea au obligaţia să pună în aplicare cel puţin una dintre măsurile adiacente, în mod opţional.

Consiliul Judeţean Arad, în colaborare cu Inspectoratul Judeţean Arad, a lansat în data de 1 aprilie 2014 un concurs între elevii şcolilor şi liceelor din municipiu şi judeţ, cu tema „Gândeşte verde, vezi verde”, care include plantarea de pomi fructiferi în curtea sau grădina şcolii, ori în apropierea şcolii, precum şi amenajarea grădinii şcolare.

La finalul campaniei, Consiliul Judeţean Arad va acorda trei premii celor mai merituase trei şcoli înscrise în concurs, premii constând în: Premiul I – nouă calculatoare, Premiul II – şapte calculatoare, Premiul III –  cinci  calculatoare.

[nggallery id=141]

 

 

 

No Comments

Comments for Nicolae Ioţcu, participant la campania „Gândeşte verde, vezi verde“ are now closed.