Nicolae Ioţcu a participat la sesiunea generală a Adunării Regiunilor Europei (ARE)

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on mai 20, 2013 with No Comments

 

Nicolae Ioţcu, Președintele Consiliului Județean Arad, a participat la sesiunea generală a Adunării Regiunilor Europei (ARE), desfășurată în 16-17 mai la Paris, moment în care au avut loc alegerile pentru conducerea organizației și componența biroului și comisiilor pentru următorii 2 ani.

Evenimentul a fost organizat la sediul Consiliul General Ile de France – Paris şi s-a bucurat de prezenţa Ministrului Afacerilor Externe Laurent Fabius şi a Comisarului European pe Buget, Janusz Lewandowski.

Noul preşedinte ales al ARE este doamna Dr. Hande Ozan Bozatli, vicepreşedintele Consiliului Provincial Special din Istambul (Turcia). Cu o vastă experienţă în Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene dar şi în domeniile Cultură, Educaţie şi Tineret, Dr. Hande Ozsan Bozatli este primul preşedinte turc al unei organizaţii politice europene, care reprezintă regiunile.

„Politica de dezvoltare a Uniunii Europene are la bază dezvoltarea regiunilor. Este foarte importantă prezenţa noastră în calitate de membri ai Adunării Regiunilor Europene. Judeţul nostru are experienţa necesară de a atrage fonduri regionale, atât prin prisma activităţii noastre în cadrul Regiunii Vest, cât şi prin proiectele noastre transfrontaliere”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

Totodată, pe data de 16 mai a avut loc al 3-lea Summit al ARE pe tema Criza şi Regiunile, „În faţa crizei Regiunile în fruntea Europei”. Acest Summit a închis lucrările pe care Adunarea Regiunilor Europei le-a desfăşurat din anul 2012 pînă în prezent, pentru a pune în lumină rolul regiunilor cu scopul de a scoate Europa din umbră. Adunarea Regiunilor Europei, o organizaţie independentă a regiunilor şi cea mai largă reţea de cooperare interregională de pe tot cuprinsul Europei, reprezentând 13 organizaţii interregionale şi 250 regiuni/judeţe din 30 de state.

 

 

 

 

No Comments

Comments for Nicolae Ioţcu a participat la sesiunea generală a Adunării Regiunilor Europei (ARE) are now closed.