Modernizarea trecerilor pe calea ferată, un obiectiv important pentru Consiliul Județean

Written by admin. Posted in Utile

Tagged: ,

Published on septembrie 16, 2022 with No Comments

În cadrul strategiei de modernizare a sute de kilometri de drumuri județene, un punct important îl reprezintă modernizarea trecerilor peste calea ferată. Sunt realizate, astfel, cu dale elastice, cinci treceri: Bârsa-Moneasa, Pâncota-Seleuș, Zimandcuz-Șofronea, Zimandu Nou-Sântana și, recent, pe drumul Sânmartin-Caporal Alexa, la ieșirea din Șimand, scopul fiind asigurarea unui trafic rutier sigur și confortabil.

Ultimul punct dotat cu dale elastice, cel de la ieșirea din Șimand spre Olari, face parte din modernizarea tronsonului Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa. Este, practic, un drum nou, construit de la zero, care va face legătura între vestul și centrul județului.

„Un punct esențial, poate cel mai important în strategia noastră de dezvoltare uniformă a județului îl reprezintă rețeaua de drumuri. În cadrul modernizării drumurilor asigură inclusiv treceri moderne peste calea ferată. Cu o infrastructură rutieră modernă atragem investitori, unim comunități, creăm oportunități de dezvoltare economică în toate zonele județului și asigurăm o mai bună mobilitate a forței de muncă. Acest drum, Sânmartin-Șimand-Olari-Caporal Alexa, este unul strategic, care leagă rețeaua de drumuri transfrontaliere din vestul județului, pe axa Nădlac-Pecica-Curtici-Chișineu-Criș cu centrul județului”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Acest drum este construit din fonduri guvernamentale printr-un proiect câștigat de Consiliul Județean Arad.

 

No Comments

Comments for Modernizarea trecerilor pe calea ferată, un obiectiv important pentru Consiliul Județean are now closed.