Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicu Bănicioiu a făcut o vizită scurtă în Arad

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on martie 23, 2013 with No Comments

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicu Bănicioiu a fost azi prezent la Arad, în programul său figurând şi o întâlnire cu reprezentanţii mass media.

Unul din subiectele abordate, dincolo de “înţepăturile” la adresa PDL-ului,  a fost cel de reintroducere a competiţiilor de masă în rândul copiilor şi tinerilor, fiind rostit şi cuvântul „Daciada“: „Din păcate, am făcut un sondaj de opinie la nivelul elevilor, din care a reieşit că doar 10-12% sunt interesaţi să facă sport. E o cifră îngrijorătoare, în condiţiile în care a crescut vizibil numărul copiilor şi tinerilor cu boli cardiovasculare sau cu obezitate, datorate lipsei mişcării. Avem un proiect cu bătaie mai lungă de reînfiinţare a competiţiilor naţionale, denumirea contează mai puţin. Poate se va numi «Daciada», poate îi vom da un alt nume, pentru că acesta îi deranjează pe unii. Important e să readucem copii, tinerii în săli şi pe trenurile de sport“ a declarat Nicu Bănicioiu.

Acesta a făcut referire şi la creşterea numărului de ore de sport în şcoli: „Din toamna acestui an vom avea patru ore de sport la cicul primar, lucru pe care ni-l dorim în viitor inclusiv la gimnaziu şi liceu. Ştim că principala problemă este absenţa bazelor sportive, a sălilor de sport, dar vom încerca să remediem această situaţie“ a mai spus acesta.

Nicu Bănicioiu speră ca de anul viitor România să poată beneficia de deschiderea unei linii de finanţare europene pentru sport, fondurile urmând să fie direcţionate spre dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii în sport.

No Comments

Comments for Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicu Bănicioiu a făcut o vizită scurtă în Arad are now closed.