Mihai Oprişa:”Piaţa forţei de muncă se confruntă cu lipsa unor calificări relevante”

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 02, 2013 with No Comments

Asociaţia Aradul Prosperă, în colaborare cu Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad şi cu sprijinul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Tehnic şi Profesional, au organizat miercuri, 30 octombrie 2013, conferinţa judeţeană în care au fost abordate problemele cu care se confruntă piaţa forţei de muncă prin lipsa unor calificări relevante și, implicit, a unui personal specializat pe domenii de activitate.

La întâlnire au participat reprezentanţi ai instituţiilor partenere, ai Agenţiei Judeţeane pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, dar şi ai departamentelor de resurse umane, de la cele mai importante societăţi din mediul privat arădean, acoperind mai multe domenii.

Asociaţia Aradul Prosperă are un concept foarte bine pregătit în sensul organizării unor evenimente care să medieze între mediul economic și furnizorii de formare. Mulţumim Camerei de Comerţ din Arad, CNDIPT, AJOFM și ISJ Arad pentru sprijin, mulțumim firmelor cu care colaborăm. Schimbarea trebuie să plece de la noi, de la tineri și din mediul privat. În sensul soluţionării concluziilor acestor dezbateri în două săptămâni vom dezvălui rezultatul conferinței din 30 octombrie 2013”, a declarat Mihai OPRIŞA, preşedintele Asociaţiei Aradul Prosperă.

Camera de Comerţ din Arad şi-a arătat deschiderea de a fi gazda viitoarelor acţiuni, următoarea fiind programată în a doua jumătate a lunii noiembrie.

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad susţine astfel de iniţiative cu atât mai mult cu cât astfel de evenimente vin în sprijinul mediului de afaceri. Tot în acest context, CCIA Arad a oferit permanent mediului economic personal specializat în cadrul cursurilor de formare profesională, care au răspuns nevoilor pieţei. Prin aceste evenimente, punem baza unui prosper parteneriat de lungă durată care să ofere mediului economic şi celui social pârgiile de interacţiune, tendinţă confirmată şi de conceptul CCIA Arad”, a declarat Gheorghe SECULICI, preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Arad.

 

Pe viitor, conferinţele judeţene în care instituţiile publice, mediul privat şi societatea civile dezbat împreună problematicile lipsei de personal specializat pe domenii de activitate, se doresc a deveni constante. Rezultatul dezbaterilor va fi înaintat celor cu putere de decizie.

No Comments

Comments for Mihai Oprişa:”Piaţa forţei de muncă se confruntă cu lipsa unor calificări relevante” are now closed.