Mihai Fifor: „România trebuie să treacă la testarea masivă și sistematică, în special a personalului medical“

Written by admin. Posted in Social

Tagged: ,

Published on aprilie 07, 2020 with No Comments

România trebuie să treacă la testarea masivă și sistematică, cu prioritate a personalului medical, a tuturor suspecților și apoi a populației. Orice zi de întârziere prelungește și agravează criza! Iar fiecare zi în situația actuală însemnă o perioadă mult mai mare pentru revenirea economică, deci costuri din ce în ce mai mare pentru românii care deja au fost anunțați de guvern că „veniturile sunt prea mari”.

 „Dacă Guvernul nu-și schimbă strategia păguboasă privind testarea restrânsă pentru coronavirus, este total responsabil de consecințele economice ce decurg din criza epidemiei. Fiecare zi de întârziere înseamnă o perioadă mult mai mare pentru revenirea economiei acolo unde era înainte de criză. 

În mod cert, trebuie un protocol unic de testare, care să se aplice în mod uniform în toate spitalele din România.

Medicii și asistentele care sunt în prima linie în lupta cu noul virus trebuie testați după fiecare ieșire din tură, astfel încât cazurile confirmate să fie imediat izolate pentru a proteja restul personalului medical. Este vital să se asigure protecția maximă cadrelor medicale pentru a menține capacitatea de tratare a pacienților de COVID-19, al căror număr e în creștere accelerată.

Apoi trebuie testate toate cazurile care ridică suspiciuni de o posibilă infecție, nu doar cele care prezintă simptome foarte clare! Este important ca persoanele infectate să fie izolate cât mai repede pentru a preveni transmiterea virusului.

Apoi e necesară testarea în masă, aleatorie, așa cum se întâmplă în statele care au stăpânit cel mai bine pandemia, precum Germania, Israel sau Coreea de Sud.

Orban trebuie să renunțe la logica absurdă de a nu folosi teste rapide care identifică anticorpii. Aceste teste au o probabilitate foarte ridicată de 96,7%, nu doar de 80% cum în mod fals susținea premierul. Ele permit identificarea persoanelor care s-au imunizat și care sunt apte să revină în activitate pentru a susține economia. Astfel de teste se aplică în toată lumea, inclusiv în SUA și Marea Britanie, care au cumpărat deja milioane de astfel de teste. Orban să nu vină peste două luni să spună că regretă că e penurie de astfel de teste, la fel cum a spus despre echipamentele de protecție medicală pe care nu le-a cumpărat din timp pentru că era mai ocupat cu alegerile anticipate“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

 

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „România trebuie să treacă la testarea masivă și sistematică, în special a personalului medical“ are now closed.