Mihai Fifor: Pentru coaliția aflată la guvernare, bugetul statului este o vacă de muls în interes propriu

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , ,

Published on martie 01, 2021 with No Comments

Aceasta este viziunea Coaliției PNL-USR/PLUS-UDMR care împarte discreționar banii țării, pe criterii politice.  Milioane de români sunt pedepsiți pentru votul lor, mii de comunități locale nu primesc minimele resurse pentru finanțarea nevoilor curente.

 „PSD denunță abuzul inimaginabil al guvernului Cîțu și al Coaliției Dreptei de a refuza orice amendament la buget, care ar mai fi adus o minimă echitate și împărțire justă a banilor.

Așa-zisele dezbateri sunt o mascaradă, Parlamentul este batjocorit.

 Proiecte vitale pentru comunități – apă, canal, gaze, asfalt, școli, grădinițe, dispensare și multe altele – sunt compromise de un guvern orb și surd la nevoile reale ale oamenilor.

În schimb pentru ei și pentru ai lor, curg miliardele ascunse, mascate ba în fondul de rezervă al guvernului, la dispoziția primului ministru, ba în Capitolul “acțiuni generale” la ministerul Finanțelor.

 Este de notorietate cum, in modul cel mai ordinar, în campanie, Cîțu a găsit și alocat 2 miliarde de lei mită electorală doar pentru primarii PNL.

Acum,  guvernul Cîțu a inventat o nou mecanism abject, ce frizează penalul: Anexa 7.03 la bugetul statului, care împarte bani, fără niciun criteriu, doar după bunul plac, o  premieră absolută în politizarea fondurilor bugetare.

 Practic în această Anexă 7.03 sunt bani alocați DISCREȚIONAR către primarii și președinții de CJ ai celor 3 partide din Coaliția Austerității – un veritabil act de LEGALIZARE A MITEI ELECTORALE cu bani publici către aleșii locali ai celor trei partide pentru a le cumpăra votul în congresele ce vor avea loc anul acestea în aceste partide.

Guvernul Cîțu se folosește de banii publici pentru ca tabăra Cîțu să câștige în fața taberei Orban la Congresul PNL, sau ca tabăra Barna să câștige în fața taberei Cioloș la Congresul USR-PLUS.

 În fapt, Cîțu și Coaliția Austerității aplică o pedeapsă nedreaptă cetățenilor care nu au votat aceste partide la ultimele alegeri. Nevoia de investiții este la fel de mare și în comunitățile care n-au votat PNL, USR sau UDMR. PSD nu contestă nevoia de investiții pe plan local. PSD contestă vehement împărțirea banilor pe criterii politice! „ spune deputatul PSD Arad Mihai Fifor.

Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor: Pentru coaliția aflată la guvernare, bugetul statului este o vacă de muls în interes propriu are now closed.