Mihai Fifor : Nu putem și nu vom aștepta ca doar mediul privat să suporte constrângeri. Este nevoie ca și statul să raționalizeze cheltuieli.

Written by admin. Posted in Social, Top News

Tagged: , , , ,

Published on iulie 24, 2023 with No Comments

Premierul Marcel Ciolacu vrea o reducere consistentă a aparatului de stat, respectiv desființarea a 200 de mii de posturi bugetare neocupate.

„Rezultatul va fi o economie directă și indirectă a cheltuielilor statului de aproximativ 8-10 miliarde de lei pe an.

Sporurile trebuie limitate la maxim 20% din salariu, sistemul concediilor medicale regândit, la fel și cel al concediilor de odihnă.

România are nevoie de consolidare fiscală pentru a menține un deficit rezonabil al bugetului statului și a nu pierde fonduri europene.

Prin eliminarea celor 200.000 de posturi bugetate, dar vacante, se vor face economii, întâi prin faptul că bugetele vor fi degrevate de sumele aferente și apoi pentru că se va produce o reorganizare masivă a instituțiilor statului.

Ajustările fiscale care vor fi făcute vor avea ca temei principiul protecției pentru cei cu venituri mici și medii, solidaritate din partea celor cu venituri mari și excesive. Ajustările fiscale vor viza firmele și persoane cu venituri sau profituri excesive” afirmă președintele PSD Arad, deputatul Mihai Fifor.

No Comments

Comments for Mihai Fifor : Nu putem și nu vom aștepta ca doar mediul privat să suporte constrângeri. Este nevoie ca și statul să raționalizeze cheltuieli. are now closed.