Mihai Fifor : Happy Independence Day!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: ,

Published on iulie 04, 2023 with No Comments

 

“Îmi face o deosebită plăcere să transmit astazi, de 4 iulie, Ziua Nationala a Statelor Unite ale Americii, cele mai calde gânduri și felicitările noastre sincere aliaților și partenerilor noștri americani.

Dincolo de garanţiile de securitate pe care le are ţara noastră prin apartenenţa sa la NATO, solidul Parteneriat Strategic pe care România l-a dezvoltat cu SUA, in ultimii 25 de ani, se constituie, pe dimensiunea de apărare, într-un pilon central al politicii de securitate a României,  care a contribuit și va continua să contribuie în mod esenţial la redefinirea profilului strategic al României în Alianță și în regiunea Mării Negre.

 Rezultatele obținute, de-a lungul timpului, de militarii români  în teatrele de operaţii, alături de cei ai SUA, din 2001, în Afganistan, în Irak, precum şi în alte misiuni importante, au demonstrat că suntem un aliat serios, un partener de încredere, care își asumă nu doar beneficiile unui asemenea statut, dar și importantele responsabilități care țin de contribuția la securitatea globală și regională.

Știm cu toții că libertatea și securitatea nu sunt asigurate în mod natural, nu vin de la sine. Ele se cuceresc și se mențin cu importante costuri umane și materiale. Mergem mai departe, alături de partenerii noştri, umăr la umăr.”, afirmă deputatul Mihai Fifor, fost ministru al Apărării Naționale, vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

 Biroul de Presă al PSD Arad

No Comments

Comments for Mihai Fifor : Happy Independence Day! are now closed.