Mihai Fifor: „De două luni s-au închis școlile, dar Guvernul PNL nu a reușit să asigure copiilor accesul la cursurile online“

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on mai 09, 2020 with No Comments

Când au închis școlile, liberalii au promis că vor găsi soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la cursurile online. ”Vom face”, ”vom asigura acces”, ”o să facem”. Astea erau promisiunile celor de la PNL, promisiuni care au rămas pe hârtie.

Acum, după două luni de zile și aproape de ridicarea stării de urgență, timp în care învățământul s-a desfășurat on line în România, Guvernul anunță triumfalist că ne aflăm în același punct: ”o să facem”, ”vom face”, ”se va asigura”.

PNL își bate joc de copii și de părinți, iar acest lucru îl vedem și la Arad, unde a fost nevoie de o luptă dură, zi de zi, timp de două săptămâni, pentru ca Falcă, Bibarț și compania să accepte proiectul consilierilor PSD privind achiziționarea de tablete pentru copiii defavorizați din municipiu. Ce să mai vorbim de situația de la CJA, unde am depus un proiect similar, pentru achiziționarea de tablete din fondurile consiliului județean, care urmau să fie distribuite copiiilor defavorizați din județ, dar Cionca și Bîlcea nu sunt interesați de aceste probleme.

După ce timp de aproape două luni nu au făcut nimic concret pentru a asigura tuturor copiilor dreptul la educație, abia acum liberalii au aflat că cel puțin 250.000 elevi nu își permit să-și cumpere tablete sau laptopuri. Și de abia acum anunță că vor achiziționa 250.000 de tablete pentru cursuri școlare online, destinate acestor copiilor fără posibIlități.

PSD a inclus în bugetul de anul trecut un program, “România modernă, România digitală”, la titlul 58: “Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014 – 2020″.

Acest proiect era destinat schimbării sistemului de predare a lecţiilor, prin achiziţionarea de table inteligente şi de tablete.

Proiectul în cauză, în valoare de 2 miliarde lei, din care 400.000.000 lei reprezentau cofinanţarea naţională, iar 1.600.000.000 lei reprezentau fonduri externe nerambursabile, nu a fost implemementat, pentru că social democrații au ieșit de la guvernare.

În noiembrie 2019, cu o nonşalanţă cartacteristică, noul ministru al educaţiei, în loc să scrie programul și să îl prezinte spre adoptare Guvernul şi să atragă bani europeni pentru el, a tăiat finanţarea, iar sumele au fost eliminate la rectificare“, declară senatorul PSD Arad Mihai Fifor.

No Comments

Comments for Mihai Fifor: „De două luni s-au închis școlile, dar Guvernul PNL nu a reușit să asigure copiilor accesul la cursurile online“ are now closed.