Microîntreprinderile pot depune proiecte pentru a obține finanțare nerambursabilă până spre finalul lunii ianuarie a anului 2017

Written by florin coita. Posted in Utile

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 08, 2016 with No Comments

Sigla-ADR-Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR 2014-2020, vă reamintește că apelul de proiecte destinat finanțării microîntreprinderilor, prioritatea de investiții 2.1.A, este încă deschis. Astfel, cererile de finanțare se mai pot depune până la data de 27 ianuarie 2017, la ora 12:00.

Perioada dedicată depunerii spre finanțare a proiectelor poate fi redusă numai în cazul în care bugetul apelului se consumă mai devreme.

27,56 milioane euro sunt disponibile în cadrul acestui apel de proiecte, la nivelul Regiunii Vest. Apelul de proiecte este de tip competitiv (proiectele care obțin cel mai bun punctaj vor primi finanțare), iar cererile de finanțare se depun exclusiv prin aplicația electronică MySMIS disponibilă la adresa web http://www.fonduri-ue.ro/mysmis.

 Proiectele care pot primi finanțare în cadrul acestei priorități de Investiții, 2.1.A, vizează activități de construire, modernizare, extindere a spațiilor de producție sau prestare servicii, precum și dotarea acestora cu active corporale si necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. Aceste proiecte trebuie să fie implementate în mediul urban pentru a fi eligibile.

 Valoarea eligibilă a unui astfel de proiect trebuie să fie de minimum 25.000 euro. Cuantumul finanțării nerambursabile solicitate nu poate depăși 200.000 euro pentru un proiect – sumă stabilită prin schema de minimis. Contribuția solicitantului la finanțarea investiției trebuie să fie de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiției.

***

Până în data de 5 octombrie 2016, 46 proiecte au fost depuse spre finanțare la nivelul Regiunii Vest. Aceste proiecte cumulează o valoare a finanțării nerambursabile de 7,37 milioane euro, reprezentând 26,74% din alocarea financiară regională. În prezent, procesul de evaluare al proiectelor este suspendat, modulul MySMIS dedicat evaluării prezentând disfuncționalități. Cu toate acestea, modulul dedicat depunerii de proiecte este funcțional iar proiectele se pot depune în continuare prin intermediul aplicației electronice My SMIS urmând a fi evaluate în momentul în care modulul evaluare va fi funcțional.

 Ghidul specific revizuit (varianta consolidată) corespunzător priorității de investiții 2.1.A, publicat în 29 august 2016, poate fi consultat pe pagina web a ADR Vest la secțiunea Finanțări Europene/POR 2014-2020/Ghiduri de finanțare/Apeluri lansate (http://adrvest.ro/microintreprinderi/). De asemenea, documentul poate fi descărcat și de pe pagina web a programului: www.inforegio.ro.

***

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați – persoana de contact: doamna Miruna VITCU, Directorul Direcției Resurse Umane și Comunicare; telefon/fax: 0256-491.981/0256-491.923; e-mail: miruna.vitcu@adrvest.ro.

No Comments

Comments for Microîntreprinderile pot depune proiecte pentru a obține finanțare nerambursabilă până spre finalul lunii ianuarie a anului 2017 are now closed.