Mesaj pentru Claudia Boghicevici: „Tinerii nu sunt marfă electorală”

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on mai 05, 2015 with No Comments

Recent anunțatul proiect de lege al PNL, prin care s-ar reglementa modalitatea de efectuare a stagiilor profesionale pentru tinerii între 16 și 35 de ani, demonstrează de fapt oportunismul inițiatorilor și al deputatului arădean Claudia Boghicevici. Recent anunţatul proiect de lege al PNL, prin care s-ar reglementa modalitatea de efectuare a stagiilor profesionale pentru tinerii între 16 şi 35 de ani, demonstrează de fapt oportunismul iniţiatorilor şi al deputatului arădean Claudia Boghicevici. „O propunere legislativă privind practica elevilor şi studenţilor (Pl-x nr. 538/2013) este în dezbatere în Parlament. Iniţiată la sfârşitul anului 2013 de către deputatul Cătălina Ştefănescu (PSD), cel mai tânăr parlamentar de după 1989, proiectul a analizat mult mai profund această modalitate de profesionalizare şi dobândire de experienţă pentru tineri. S-au avut în vedere inclusiv „clarificarea raportului dintre conceptul de plată şi cel de muncă” (pagina 6 din expunerea de motive), aspect pe care proiectul doamnei Boghicevici îl descrie în mod superficial. Iniţiativa venită din partea deputatului social-democrat denotă o reglementare serioasă, pe când din forma propusă de parlamentarul PNL Arad reiese doar dorinţa de a puncta electoral în rândul tinerilor”, a declarat Florin Tripa, secretarul executiv al PSD Arad.

„Doamna Boghicevici face parte dintre parlamentarii care promit multe în opoziţie, dar odată ajunşi la putere şi în funcţii de ministru, taie salariile, pensile şi indemnizaţiile de creştere a copilului. Oportunismul electoral al Claudiei Boghicevici este şi mai jignitor când Comisia de muncă din care face parte acest deputat a avizat în unanimitate proiectul Cătălinei Ştefănescu, tocmai în forma propusă de iniţiatori, adică inclusiv raportarea practică – muncă plătită menţionată anterior. Asta înseamnă că şi doamna Boghicevici a fost de acord cu forma propusă de colega noastră. Şi dacă aceste lucruri nu erau suficiente pentru a arăta politica fără principii a reprezentanţilor PNL, la momentul votului, doamna Boghicevici – care astăzi doreşte să pară preocupată de soarta tinerilor – a lipsit cu desăvârşire. Avem un mesaj pentru deputatul Claudia Boghicevici: Tinerii nu sunt marfă electorală”, a mai spus Florin Tripa.

Integrarea tinerilor pe piaţa forţei de muncă  este o preocupare constantă pentru PSD, dovadă în acest sens fiind atât Legea Voluntariatului, propusă de liderul tinerilor social-democraţi, Mihai Sturzu, şi susţinută din teritoriu de deputaţii partidului, cât şi „Garanţia pentru Tineret”, program inclus în „Planul Naţional pentru Stimularea Ocupării Tinerilor 2013” al Guvernului Ponta.

 

 

No Comments

Comments for Mesaj pentru Claudia Boghicevici: „Tinerii nu sunt marfă electorală” are now closed.