Membri FotoClubProArad se află în tabăra de fotografie de la Pecica

Written by admin. Posted in Cultura

Tagged: , , , ,

Published on august 12, 2014 with No Comments

Membri Foto Club ProArad se află în această perioadă la Pecica în tabăra de fotografie „Pecica – între tradiţie şi modernism” care se desfăşoară în intervalul 11-17 august.

Este prima tabără de amploare dedicată strict membrilor clubului arădean şi vine ca răspuns la invitaţia  Primăriei Oraşului Pecica de a fotografia cele mai interesante şi importante obiective turistice dar nu numai. Până pe 17 august artiştii-fotografi arădeni vor vizita şi fotografia diferite clădiri, monumente, Lunca Mureşului sau Ferma de Bivoli. Spre sfârşitul taberei se va organiza o sesiune de fotografierea a porturilor populare de la fiecare minoritate prezentă în Pecica. Pe 16 august, artiştii arădeni vor participa la concursul de cătlane organizat la Ferma de Bivoli şi vor fi angrenaţi în diferite activităţi sportive. În ultima zi a taberei, duminică 17 august obiectivele membrilor FotoClubProArad vor surprinde slujba şi tradiţiile de sfinţire a pitei noi, adică a celebrei pâini cunoscută în Arad ca „Pită de Pecica”.

Am organizat această tăbără de fotografie la invitaţia primarului Petru Antal, de a surprinde cele mai importante obiective turistice din Pecica. Este o ocazie binevenită pentru noi deoarece totodată avem ocazie de a cunoaşte mai bine oraşele din judeţul nostru. De menţionat este faptul că această tabără a fost organizată strict pentru membri FotoClubProArad. Deja au trecut două zile de la debutul taberei şi cu toţii suntem încântaţi atât de locurile pe care le putem fotografia cât şi de ospitalitatea gazdelor”,

explică Nelu Scripciuc E.AAFR,A.FIAP,Hon MPC, preşedintele FotoClubProArad.

Tabără artiştilor arădeni se desfăşoară după un program bine stablit de doamnaMarinela Petrean,şef serviciu din cadrul Primăriei Pecica, în fiecare zi fiind cuprinse diferite zone de interes turistic ale oraşului.

No Comments

Comments for Membri FotoClubProArad se află în tabăra de fotografie de la Pecica are now closed.