Marian Pleașcă va îmbrăca tricoul „Bătrânei Doamne”

Written by admin. Posted in Sport, Top News

Tagged: , , , ,

Published on august 25, 2020 with No Comments

Marian Pleașcă este noul fundaș lateral al „Bătrânei Doamne”, el fiind prezentat în această seară, în cadrul unei conferințe de presă. Jucătorul a fost însoțit de antrenorul Laszlo Balint și impresarul Bogdan Apostu

„Probabil îl cunoașteți deja pe Marian Pleașcă, un fotbalist cu peste 100 de meciuri în prima ligă. A debutat și la echipa națională și a făcut parte și din echipa de legendă, ca să o numesc așa, a celor de la Pandurii. Acum am reușit să îl convingem să vină la Arad, el refuzând echipe de top din liga secundă, ce se vor bate la promovarea în Liga 1. I-am dat direct contractul și a semnat pe un an de zile, nu au fost negocieri, nu a fost o chestiune legată de bani” a spus impresarul fotbalistului, care a explicat și absența de pe gazon a fotbalistului în prima parte a acestui an. „În tur a fost titular indiscutabil în toate meciurile celor de la Mediaș, după care i s-a întâmplat ce i s-a întâmplat lui Hora sau Roșu. Refuzând să-și mai prelungească înțelegerile, nu au mai făcut parte din planurile antrenorilor”.

Marian Pleașcă e un produs al Pandurilor Târgu Jiu, contabilizând 115 meciuri pe scena primului eșalon în tricoul celor de la Pandurii, FCSB, Voluntari și Mediaș, fiind autor a două goluri și șase pase decisive. La începutul carierei a mai evoluat și pentru Minerul Lupeni, în Liga a 2-a. Fotbalistul născut la Caracal are și o selecție în naționala României, fiind prezent pe teren într-un meci amical cu naționala Belgiei.

Jucătorul a făcut deja un antrenament alături de noii săi colegi și are șanse să debuteze chiar vineri, în condițiile în care Marius Tomozei va absenta din pricina unei accidentări. „Mă bucur că am ajuns la un club ca UTA, cu o mare tradiție, cu suporteri fantastici. Am vorit cu Bogdan de ceva timp de această ofertă, nu am negociat. Cu un club ca UTA nu negociezi, semnezi direct. Cu unii am mai jucat și la Pandurii (n.a. Hora, Erico da Silva), dar toți m-au primit bine. În ultima perioadă m-am pregătit zilnic cu Pandurii, am jucat și în amicale, dar trebuie să recunosc că nu sunt 100% fizic. Asta nu înseamnă că dacă se apelează deja la mine nu voi face tot posibilul să-mi fac treaba cât mai bine. Doar Mister poate să spună dacă voi juca vineri, depinde cum o să mă simtă la antrenamente. Am văzut meciul cu Viitorul, avem o echipă foarte bună cu care sper să ne clasăm cât mai sus în clasament. La stadionul nou nu am ajuns încă, am văzut doar poze. Arată bine, sper să îl umplem și cu spectatori când ne vor permite autoitățile. Acesta stadion mi se pare la fel de frumos ca și cel de la Târgu Jiu” a declarat Marian Pleașcă, care poate evolua pe ambele poziții de fundaș lateral, preferând totuși flancul drept.

„Mă bucur că am reușit să îl ducem pe Marian, este genul de jucător care se pliază pe strategia noastră din această scurtă perioadă de vară. A fost foarte rapidă trecerea în prima ligă, am vrut să aducem jucători cu experiență, cu calitate, să se integreze foarte repede în spiritul vestiarui. În mare măsură, cred că am reușit să facem asta, s-a văzut și în prima etapă că am compensat lipsurile noastre cu spiritul grupului și sunt convins că și Marian se va integra rapid în acest spirit. Pe de altă parte, și în cerințele noastre tehnico – tactice, e important că avem soluții bune de fundaș dreapta, acolo unde și în play-off, dar și în tur am avut probleme. În momentul actual, suntem într-o situație în care abordăm prezentul ca să ne facem viitorul cât mai bun. Muncim zi și noapte pentru a căuta soluții ca să facem o figură frumoasă în această ligă. Marian are dreptate, nu s-a uitat la bani când a semnat, e hotărât să mai arate mult în fotbalul românesc și asta pe mine mă bucură. E un sentiment de liniște, de asta avem nevoie, de jucători care vor să își pună calitățile în slujba echipei, așa putem ajunge la rezultate bune” a precizat și Laszlo Balint, tehnicianul „Bătrânei Doamne”.

Acesta a oferit informații și despre problema medicală a lui Marius Tomozei: „Nu e grav, vă spun sincer că aceste probleme vin și în urma unor condiții precare de refacere. Trebuie să fim corecți cu noi, din păcate, și în acest context pandemic, condițiile de refeacere după efort au fost inexistente. A trebuit să adaptăm programul de antrenament, am avut probleme cu efortul după antrenamente și meciuri. Evoluțiile pe sintetic dăunează, cu această pandemie am avut probleme, la  <<Motorul>> nu am avut condiții de refacere. A trebuit să improvizăm, dar nu o poți ține mult așa, accidentările au venit pe fondul suprasolicitării. La Tomozei a recidivat o cicatrice mai veche la musculatura gambei, din fericire nu e foarte grav. Aceeași discuție se învârte și în jurul lui Ursu, doar că el are o întindere la coapsă. Eu sper ca în maxim 7-10 zile amândoi să revină la efort, împreună cu echipa. Ei nu se antrenează acum, medicii le-au recomandat repaus, e foarte important să se pună pe picioare din punct de vedere medical”.

No Comments

Comments for Marian Pleașcă va îmbrăca tricoul „Bătrânei Doamne” are now closed.