Marea Adunare Națională la Chișinău

Written by admin. Posted in Uncategorized

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 25, 2015 with No Comments

Cetățenii Republicii Moldova vor vota Unirea cu România în cadrul Marii Adunări Naționale de la Chișinău. Duminică, 5 iulie, toți cei care consideră că Unirea este unica salvare în contextul crizei economice, politice și sociale interne, dar și în cel regional tensionat, ies în stradă pentru un viitor mai bun.

Convocată de Blocul Unității Naționale (BUN), Marea Adunare Națională va fi a patra astfel de manifestație din istoria statului format în urma destrămării URSS. După Marile Adunări Naționale din 1989, 1990 și 1991, anul 2015 este momentul cel mai oportun pentru a cere într-un glas Unirea și pentru a forma o majoritate pregătită să participe la un referendum decisiv.

Marea Adunare Națională reprezintă expresia voinței populare și dovada faptului că populația din satele, orașele și raioanele Republicii Moldova au un cuvânt de spus cu privire la deciziile pe care le iau politicienii și care îi vizează pe ei în mod direct. În acest sens, reprezentanții tuturor categoriilor sociale vor ține discursuri pe scena special amenajată în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

„Îi chemăm pe toți oamenii din raioanele Republicii Moldova să se organizeze în echipe și să vină la Chișinău, la Marea Adunare Națională, pentru a contribui la schimbare, pentru a demonstra că împreună suntem o forță”, a declarat Constantin Codreanu, reprezentantul BUN.

Zeci de mii de cetățeni ai Republicii Moldova au protestat stradal în ultimele luni la Chișinău. Ca o consecință a acestor manifestații, pe 16 mai a fost constituit Blocul Unității Naționale, din 22 de entități nonguvernamentale, printre care și Platforma Unionistă Acțiunea 2012, Mișcarea Civică Tinerii Moldovei, Forul Democrat al Românilor din Republica Moldova și Asociația Foștilor Deținuți și Victime ale Represiunilor din Moldova.

 

No Comments

Comments for Marea Adunare Națională la Chișinău are now closed.