Leontin Aslău: “Pentru Gheorghe Falcă, a devenit o obişnuinţă să nu pună în aplicare deciziile definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , ,

Published on iunie 13, 2013 with No Comments

Vicepreşedintele PC Arad, Leontin Aslău a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a devenit o obişnuinţă să nu pună în aplicare deciziile definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată. Leontin Aslău a dat câteva exemple de hotărâri rămase definitive şi irevocabile care nu au fost puse în aplicare de către administraţia pe care Ghoerghe Falcă o conduce. „Pot să vă dau doar câteva exemple pentru a susţine ceea ce am afirmat. În anul 2005 obţineam decizia instaţei de judecată definitivă şi irevocabilă vizavi de concesiunea de pe ştrand şi Primăria trebuia să o pună în aplicare. Ei bine, în anul 2007 domnul Falcă spunea, şi am stenogramele şedinţei de CLM, că mai lipsesc documente iar în anul 2011 preciza că decizia instanţei ţine loc de contract. De asemenea, situaţia în cazul Elecon: acolo Remus Vasiu avea să obţină în instanţă anularea hotărârii prin care se face vânzarea Fabricii de Zahăr către Elecon, dar nu a fost pusă în practică. Pentru Gheorghe Falcă fapte de acest gen au devenit o obişnuinţă”, a declarat vicepreşedintele PC Arad.

„Nu-și plătește obligațiile la bugetul local” a vrenit ferm răspunsul primarului Gheorghe Falcă.

„Urmare a afirmațiilor făcute în fața presei de domnul Leontin Aslău, vicepreședinte al Partidului Conservator membru al  coaliției de Guvernare, referitoare la litigiul juridic pe care societatea sa SC CORLEONE SRL  îl are cu Municipiul Arad, suntem obligați să revenim cu clarificări pentru a asigura corecta informare a opiniei publice: În primul rând, informăm cetățenii municipiului Arad că SC CORLEONE SRL se află în litigiu cu Municipiul Arad, nu cu primarul  Gheorghe Falcă. De altfel toate acțiunile inițiate împotriva primarului municipiului Arad au fost pierdute în instanță de dl. Leontin Aslău.  În al doilea rând, toți cetățenii, în mod special vizitatorii Ștrandului Neptun, trebuie să știe că toate acțiunile în instanță au fost inițiate de dl. Leontin Aslău în încercarea de a bloca măsuri legale și în interes public luate pentru eficientizarea administrării domeniului public și pentru creșterea calității serviciilor oferite vizitatorilor Ștrandului Neptun”. În plus, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat: „Sunt inadmisibile încercările de a folosi funcția politică pentru a promova pe agenda publică și în justiție interesele personale. Acțiunile și atitudinea civică generală a d-lui Aslău demonstrează  doar lipsa de respect față de oraș și de arădeni: nu-și plătește obligațiile la bugetul local, datorând Aradului 17 mii de lei, a construit ilegal și menține construcția cu aspect dezolant chiar la intrare la Ștrandul Neptun, încearcă să obțină avantaje împotriva interesului public abuzând de justiție“.

În continuarea comunicatului remis de către reprezentanții Primăriei Arad se arată:

„În ceea ce privește aspectele juridice, Municipiul Arad își va exercita în continuare drepturile procesuale, în calitate de administrator al domeniului public, pentru asigurarea bunei gestiuni a zonei de agrement Ștrandul Neptun, în interes public, conform legii și hotărârilor CLM. Reamintim faptul că în șirul proceselor desfășurate până acum între SC CORLEONE și Municipiul Arad,  prin decizia nr. 164 din 29.04.2013 a Tribunalului Arad se respinge atât apelul SC CORLEONE SRL cât şi apelul exercitat de municipalitate, cu drept de recurs. Conform Codului de procedură civilă (art.300), în situația vizată de acest proces nu se aplică executarea hotărârilor instanțelor inferioare, așa cum în mod fals pretinde administratorul SC CORLEONE SRL”.

 

No Comments

Comments for Leontin Aslău: “Pentru Gheorghe Falcă, a devenit o obişnuinţă să nu pună în aplicare deciziile definitive şi irevocabile ale instanţelor de judecată” are now closed.