Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine” derulat la Arad

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 15, 2016 with No Comments

img-20161115-wa0000

Direcţia Generală Anticorupţie (D.G.A.) şi Asociaţia Pro Democraţia au organizat în zilele de 14 și 15 noiembrie a.c., un eveniment unic în municipiul Arad – Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine”, finanţat de Fundaţia Hanns Seidel România.

Activitățile au debutat în ziua de 14 noiembrie a.c., la ora 10.00, cu o masă rotundă, având ca temă Prevenirea corupției – drumul către integritate” ce a avut loc la Instituția Prefectului – Județul Arad, Sala Rotondă.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai structurilor M.A.I. din jud. Arad și ai instituțiilor publice locale, implicate în lupta împotriva corupției. Cu această ocazie au fost dezbătute subiecte ce vizează Strategia Națională Anticorupție (S.N.A.) 2016 – 2020, activitățile de prevenire a corupției desfășurate de către D.G.A., colaborarea cu ONG-urile, realizându-se și prezentarea proiectului pilot „Etică și integritate organizațională în M.A.I.” și a Labirintului Anticorupție 2016.

Marți, 15 noiembrie a.c., proiectul a continuat cu instalarea Labirintului Anticorupție, o metodă inedită de informare a cetăţenilor cu privire la riscurile implicării în fapte de corupţie. Astfel, în incinta Mall-ului Atrium din municipiul Arad, a fost amplasată o construcţie modulară de tip labirint care a oferit cetățenilor posibilitatea să-și consolideze cunoştinţele despre infracţiunile de corupţie şi să descopere instrumentele aflate la îndemâna tuturor pentru a sesiza aceste fapte. Pentru verificarea cunoştinţelor proaspăt dobândite, vizitatorilor le-a fost înmânat un chestionar la care au răspuns identificând varianta corectă în Labirint. Cetăţenii au primit, totodată, materiale informative şi promoţionale cu mesaje anticorupție

Proiectul Plăteşte zero pentru ce ţi se cuvine se află la a cincea ediţie, municipiul Arad fiind a șasea destinație în rândul celor 7 localități din țară unde Labirintul anticorupție a fost instalat anul acesta. Suceava, Târgoviște, Giurgiu, Zalău, Miercurea Ciuc, Arad și Craiova sunt localitățile unde se desfășoară proiectul în anul 2016.

Cu acest prilej, Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad îndeamnă cetăţenii să fie responsabili și să semnaleze îndată orice faptă de corupție săvârșită de către personalul Ministerului Afacerilor Interne, la linia Telverde anticorupţie 0800.806.806, ce poate fi apelată gratuit din orice rețea de telefonie.

No Comments

Comments for Labirintul Anticorupţie, parte a proiectului internaţional „Plăteşte Zero pentru ce ţi se cuvine” derulat la Arad are now closed.