La Târnova război în toată regula

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , , , , ,

Published on ianuarie 11, 2013 with No Comments

Război în toată regula în comuna arădeană Târnova, pe de-o parte între primar și viceprimari, de cealaltă parte între susținătorii acestora.

Primaul comunei Târnova, liberalul Florin Farcașiu, a convocat, joi, o ședință publică pentru a le explica cetățenilor că cei din consiliul local nu vor să se prezinte la ședințele de consiliu local, iar astfel proiectele nu pot fi votate.

De cealaltă parte, viceprimarul Ioan Baciș și consilierii MC-L, dar și viceprimarul PSD Dorin Jiva, îl acuză pe Farcașiu că vrea să dizolve consiliul local.

Totodată, viceprimarul Jiva a trecut de partea opoziției, asfel primarul Farcașiu pierzându-și majoritatea din consiliul local. Viceprimarul își motivează acțiunile spunând că ruptura s-a produs atunci când primarul i-a cerut acestuia să fure împreună cu el suma de 8,5 miliarde(lei vechi), banii fiind destinați dezvoltării comunei.

„Atunci s-a produs ruptura, când el (n.r. Farcașiu) mi-a propus să furăm 8,5 miliarde. banii să îi băgăm printr-o firmă care urma să facă celelalte lucrări, să-i facem doar un tratament cu puțin bitum și nisip, iar recepția s-o fac eu, cum că drumul este făcut proaspăt”, a declarat viceprimarul Dorin Jiva.

La întrunirea publică, primarul Florin Farcașiu (PNL) a fost suținut și de senatorul Ioan Cristina, dar și de primarul comunei Seleuș, Cristian Branc.

Jiva îl mai acuză pe Farcașiu că acesta nu promovează proiecte de hotărâre care să vină în ajutorul cetățenilor: „La ultima ședință la care am fost absenți cu toții, primarul vroia să majorăm taxele și impozitele cu 20%,  în luna decembrie, urmând ca în ianuarie să le mai majorăm cu încă 16%, lucru cu care eu nu am fost de-acord”.

O parte din cetățenii comunei îl acuză pe Farcașiu că a câștigat mandatul de primar fiindcă a furat voturile. De cealaltă parte, susținătorii primarului susțin că primarul și-a câștigat corect mandatul, prin majoritate de voturi.

No Comments

Comments for La Târnova război în toată regula are now closed.