KineDok – distribuție alternativă de documentare creative la Fabrica Teba

Written by admin. Posted in Divertisment

Tagged: , , , ,

Published on iulie 03, 2015 with No Comments

One World Romania, alături de Asociația Culturală CitiZenit, propun un nou tip de rețea cinematografică, care se va infiltra pe parcursul acestei veri și în viața culturală a arădenilor. Vineri,3 iulie, la ora 20.00, dăm startul ediției pilot KineDok în Arad. La prima dintre cele 12 întâlniri KineDok, vom viziona documentarul “Turneul de la Besence”, iar după proiecţie, ne întâlnim şi stăm la discuţii cu Ignácz József, primarul din Besence şi protagonistul filmului. Vinerea următoare, pe 10 iulie, o luăm de la capăt! Timp de 12 săptămâni, până pe 18 septembrie, vom proiecta în fiecare vineri de la ora 20.00 câte un documentar, însoțit bineînțeles de discuții, ba cu invitații speciali, ba între noi, întrucât KineDok își propune în primul rând să coaguleze o comunitate în jurul cinematografului documentar.

Ce înseamnă KineDok și de ce e nevoie de o astfel de platformă? KineDok este un nou fel de comunitate internaţională, o rețea unică de cluburi de film şi o platformă de distribuţie alternativă care reuneşte fanii şi realizatorii de documentare creative. Iar această comunitate își propune să aducă genul documentar în atenția unui public mai larg și să îl facă totodată mai accesibil. O parte esențială a misiunii KineDok este de ajunge și în orașele mai mici, integrându-le în comunitatea internațională din care face parte One World Romania. În cadrul ediţiei pilot, 12 documentare incitante din Europa Centrală şi de Est vor fi proiectate în peste 20 de spaţii neconvenţionale din fiecare ţară participantă: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi România.

Platforma KineDok propune o alternativă la sălile de cinema multiplex prin crearea unei experienţe o atmosferă intimă propice vizionării filmelor. Sub forma unei experienţe împărtăşite care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, KineDok vine la Fabrica Teba, pentru a susține și a contribui la comunitatea pe care încercăm să o dezvoltăm prin proiectele CitiZenit. Dincolo de complementaritatea platformei KineDok, atât cu proiectele cinematografice în curs de desfășurare la Teba, precum TebaKinema, cât și cu alte evenimente de profil din Arad, precum festivalul de film documentar fARAD aflat în octombrie la a doua ediție (pentru care KineDok va pregăti cu această ocazie un teren fertil, prin proiecțiile care vor avea loc până la sfârșitul lunii septembrie), cel mai binevenit aspect al acestei platforme este constituit tocmai de invitația organizatorilor de a crea o comunitate vie – KineDok te invită nu doar să vii să vezi un film pe un ecran mare, ci chiar să te întâlneşti cu realizatorii sau protagoniştii filmelor într-un mediu informal şi să discuţi cu ei la un pahar.

Te așteptăm în fiecare vineri de la ora 20.00 la Fabrica Teba, alături de One World Romania, să depăşim limitele tradiţionale şi să explorăm posibilităţi noi împreună!

No Comments

Comments for KineDok – distribuție alternativă de documentare creative la Fabrica Teba are now closed.