Judeţul Arad, prin Consiliul Judeţean Arad, este membru cu drepturi depline al Adunării Regiunilor Europei (ARE) începând cu anul 1993.

Written by admin. Posted in Social

Tagged: , , , ,

Published on februarie 27, 2015 with No Comments

De curând am fost anunţaţi că ARE şi-a deschis un birou de reprezentare la Bruxelles, pe lângă cel de la Strasbpurg,  care se găseşte pe Rue d’Arlon 63-67, în inima cartierului unde îşi au sediul instituțiile europene. Alteța Sa Regală Prințul Laurent al Belgiei și Președintele ARE, dna Hande Özsan Bozatli, au deschis noul sediu de la Bruxelles, pe care l-au numit Casa Regiunilor Europene, ARE consolidându-şi astfel prezența sa atât la Strasbourg, cât și la Bruxelles.

Anul acesta ARE sărbătoreşte 30 de ani de existenţă şi o face prin lansarea unei noi campanii, aceea de a  invita regiunile membre să se se alăture noului sediu din Bruxelles. Există birouri disponibile pentru regiunile membre ARE care doresc să aibă o reprezentare temporară la Bruxelles sau un sediu permanent. Regiunile care decid să se alăture Casei Regiunilor Europene vor fi înconjurate, pe lângă ARE, de numeroase organizații de mediu care îşi au sediul în această clădire.

Casa Regiunilor Europene este un exemplu de reabilitare a unei clădiri istorice vechi de 140 ani. Casa a atras deja peste 20.000 de vizitatori din toată Europa, dornici să învețe mai multe despre eficiența energetică.

Adunarea Regiunilor Europei (A.R.E.) a fost creată în 1985, prin 47 regiuni şi 9 organizaţii interregionale, având ca principal obiectiv să poziţioneze regiunile ca parteneri indispensabili în participarea la procesul de decizie şi de a facilita cooperarea interregională.

Fiind cea mai mare organizaţe a regiunilor din Europa, ARE însumează mai mult de 270 autorităţi regionale din 33 ţări şi 16 asociaţii interregionale şi numeroşi parteneri care activează în diferite domenii de competenţă regională.

 

No Comments

Comments for Judeţul Arad, prin Consiliul Judeţean Arad, este membru cu drepturi depline al Adunării Regiunilor Europei (ARE) începând cu anul 1993. are now closed.