Johannis a premiat elevii olimpici din Sibiu, la Arad de ce nu se poate?!

Written by admin. Posted in Politica

Tagged: , , , ,

Published on mai 08, 2015 with No Comments

Consilierul municipal PSD Marin Lupaş a propus printr-un amendament la rectificarea bugetară alocarea unor sume de bani pentru premierea elevilor olimpici şi pentru un fond de carte destinat bibliotecilor şcolare. „Am luat act de declaraţia publică a conducerii Centrului Municipal de Cultură cu privire la finanţarea evenimentului „Despre Libertate. Festivalul Ştiinţelor Umaniste” desfăşurat în perioada 23 – 26 aprilie 2015, pentru care Consiliul Local al Municipiului Arad a aprobat suma de 200 mii lei. Potrivit acestor declaraţii, pentru eveniment s-a cheltuit mai puţin de jumătate din suma propusă. În acest sens, amendamentul este următorul: Se diminuează fondurile destinate evenimentului „Despre Libertate. Festivalul Ştiinţelor Umaniste”, prevăzută în Bugetul CLM la Capitolul  67.02, Cultură, recreere şi religie, subcapitolul Subcapitolul 67.02.50 Alte servicii în domeniile culturi, recreerii și religiei, Acţiuni cultural-artistice pe anul 2015, nr. 20, pentru care au fost alocaţi 200 mii lei, cu suma de 105 000 lei. Se constituie un fond de premiere a olimpicilor arădeni care au avut rezultate deosebite în acest an, în valoare de 55 000 lei. Modul în care se va realiza premierea va fi  decis într-o şedinţă ulterioară a CLM, la propunerea comisiei nr. 4, după consultarea ISJ Arad. Se constituie un fond de achiziţie de carte pentru bibliotecile şcolare, în valoare de 50 000 de lei. Modul în care vor fi alocate fondurile pentru achiziţia de carte urmează să fie stabilit de CLM, la propunerea comisiei nr. 4, după consultarea ISJ Arad”, a solicitat Marin Lupaş.

Din păcate, propunerea consilierului local a fost respinsă de către majoritatea din jurul primarului Falcă, după ce directorul Centrului Municipal de Cultură a spus că, legal, premierea olimpicilor nu se poate face. „Ne-am documentat şi primul lucru pe care îl pot spune este că Primăria Sibiu a acordat anul trecut premii în valoare de 101.600 lei elevilor olimpici, pentru al doilea an consecutiv. Reamintesc că primar al Sibiului în acea perioadă era actualul preşedinte al României, Klaus Johannis. Mă întreb şi întreb public de ce la Sibiu Klaus Johannis poate să premieze legal elevii olimpici iar la Arad nu se poate?! Cred că în «România lucrului bine făcut» s-a procedat de fapt legal, iar la Arad nu se doreşte premierea elevilor olimpici, deşi sunt fonduri disponibile pe care le-am indicat cât se poate de clar. Mai departe, am analizat cele două acte normative la care a făcut referire doamna director Andreica şi nu am găsit nici o prevedere care să nu ne permită premierea olimpicilor sau achiziţionarea unor cărţi pentru elevi. OUG 51/1998 se referă la valorificarea unor active ale statului şi nu are legătură cu problema pe care am ridicat-o. OUG 26/2012 precizează că, citez, «Din fondurile publice nu pot fi achizitionate tiparituri si alte bunuri pentru actiunile de reprezentare si protocol, precum si pentru zile festive, inclusiv zile aniversare», din nou fără legătură cu ceea ce am propus noi! Cer public explicaţii faţă de cele prezentate, vreau să văd şi eu şi arădenii dacă este vorba despre incompetenţă sau rea voinţă. Nu este normal ca în CLM să primim răspunsuri lipsite de profesionalism aşa cum s-a întâmplat astăzi. Dacă este adevărat că premierea elevilor olimpici este legală, aşa cum credem noi, vom reveni cu propunerea care a fost respinsă azi”, a spus consilierul municipal Marin Lupaş.

Informaţie suplimentară

Ce premii au acordat Klaus Johannis şi Primăria Sibiu elevilor olimpici?

Celor care au luat premiul I la olimpiadele județene le-a fost oferit un premiu în valoare de 300 de lei, iar celor de pe locurile II și III le-a fost înmânat un premiu de 200 de lei și respectiv 100 de lei. Elevii premiați la olimpiadele naționale au primit 1.000 de lei dacă s-au clasat pe primul loc, 800 de lei fiind premiul pentru locul II și 600 de lei pentru locul III. Și cei care au primit mențiuni la olimpiadele naționale au fost premiați, premiul având o valoare de 300 de lei.

http://www.turnulsfatului.ro/28447/peste-450-de-elevi-sibieni-care-au-obtinut-rezultate-bune-la-olimpiade-premiati-de-primaria-sibiu.html

 

 

 

No Comments

Comments for Johannis a premiat elevii olimpici din Sibiu, la Arad de ce nu se poate?! are now closed.