Iustin Cionca: “USL, un an de calamităţi”

Written by admin. Posted in Politica, Top News

Tagged: , , , , , ,

Published on decembrie 12, 2013 with No Comments

După un an de la preluarea legitimă a puterii de către USL, bilanţul este unul dezastruos pentru România. S-a constatat un regres major în majoritatea sectoarelor de activitate: justiţie, economie, învăţământ, sănătate, reforme sau absorbţii de fonduri europene.

„Dacă raportăm promisiunile la realizări, în acest an USL a dus România într-un regres marcant. Spre exemplu, în loc de un milion de locuri de muncă, ne-am ales cu 75.000 de şomeri în plus. În loc de reformarea statului, USL şi-a asumat răspunderea pentru un proiect de descentralizare care se dovedeşte bun doar pentru baronii USL, ca un «remember» al epocii Năstase”, a declarat Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PDL Arad.

De asemenea, deşi au propus o noua acciza de 7 eurocenţi la combustibil, autostrăzile sunt doar nişte schiţe pe hartă, iar banii europeni pentru construcţia drumurilor de mare viteză au fost refuzaţi. Au scăzut investiţiile sub orice prag critic, doar 6% din PIB.

„Nici în cel mai greu an de criză economică nu am avut un astfel de buget. Educaţia şi sănătatea sunt la limita funcţionarii, în schimb a fost definită o nouă prioritate naţională – ministerul lui Dragnea – unde s-au dat în plus 1,2 miliarde de lei”, a completat Iustin Cionca.

No Comments

Comments for Iustin Cionca: “USL, un an de calamităţi” are now closed.